*

| 12:00 | Robert Servaas

Tweede Volvo voor gemeente Woerden

Gemeente Woerden heeft na een Europese aanbesteding gekozen voor een samenwerking met Van Dijk Trucks Woerden. Nadat de gemeente zo’n drie jaar geleden bij Van Dijk de eerste Volvo FM aanschafte, werd het tweede exemplaar – een Volvo FM 6×2 met een HIAB-autolaadkraan in combinatie met een Multilift XR21S haakarmsysteem en een perscontainer – vorige maand geleverd.

Gemeente Woerden zorgt tegenwoordig met eigen materiaal voor de inzameling van het afval uit ondergrondse en milieustraat containers in de hoofdstad van het Groene Hart. Ook het transport naar de verwerker wordt door de gemeente zelf verzorgd. “We hebben er met name vanuit serviceoogpunt voor gekozen om dit proces met eigen materiaal te verzorgen”, zo vertelt Opzichter team afval en reiniging Rob van der Logt. “We hebben het hiermee in eigen hand en kunnen de beste dienst naar de inwoners van Woerden, Kamerik, Zegveld en Harmelen leveren. Daarnaast is het ook financieel gezien voordeliger. Voorheen lieten we het afval ophalen door externe partijen, maar toen we daar eens een berekening overheen lieten gaan, besloten we toch om te gaan bekijken of we dit niet beter vanuit eigen beheer zouden kunnen doen. Zo is na een Europese aanbesteding drie jaar geleden de eerste Volvo FM bij Van Dijk Trucks Woerden aangeschaft. Dit jaar was het tijd voor een tweede truck en ook deze kon naar aanleiding van de aanbesteding besteld worden bij Van Dijk.”


De tweede truck die geleverd werd, is volgens Rob multifunctioneel inzetbaar. “De Volvo FM 6×2 is voorzien van een HIAB X-HiPro 302 autolaadkraan in combinatie met een Multilift XR21S haakarmsysteem en een door de firma Schenk aangeleverde perscontainer. De vrachtwagen is in samenwerking met Van Dijk tot in de puntjes uitgedacht, waarbij ook is gekeken naar andere toepassingen dan het tillen van containers. Deze truck kan ook in de groenvoorziening meehelpen, of bijvoorbeeld gezonken boten uit de Singel trekken. Echt een compleet apparaat.”

 

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie