| 18:00 | Robert Servaas

Tweede Iveco Stralis LNG voor VDH Logistics en Transport

Het wagenpark van VDH is onlangs uitgebreid met een Iveco Stralis LNG. De nieuwe trekker heeft 460 pk onder de motorkap, is voorzien van de nieuwe, volautomatische Hi-Tronix versnellingsbak en rijdt op LNG. Uitgevoerd met ruime Hi-Way cabine en 390 kg LNG voor 1.600 km actieradius zal de Stralis vooral ingezet worden voor ritten naar Frankrijk, Spanje en Portugal.

VDH Logistics en Transport biedt een total supply chain aan, dit houdt in dat hun specialisten elk transport begeleiden van A tot Z. Van de allereerste expeditie werkzaamheden tot aan de zorgvuldige aflevering op eindbestemming. Naast transport is warehousing één van de belangrijkste schakels binnen de keten van geconditioneerd transport. Ook hierin kan VDH Logistics en Transport voorzien, met 50.000 m2 opslag voor droge producten en een geconditioneerde opslag van 10.000 m2.

De chauffeurs van VDH zijn betrokken en werden door pitpoint getraind in het behalen van het LNG tankcertificaat. Iveco heeft in goed overleg met VDH gezorgd dat de tankpassen voor Nederland en het buitenland met tankinstructie in orde waren voordat de eerste meters in buitenland werden afgelegd.
In Frankrijk en Spanje kunnen er verschillen zijn in het tanken van LNG. Denk aan bediening van de pompinstallaties, tanklocaties, op- en afritten tankstations, gebruik van tags en tankpassen. Plaatsen als Madrid, Barcelona, Valencia en Burgos vormen met een actieradius van 1600 km geen enkel probleem. De lagere prijs van een kg LNG in Frankrijk en Spanje is daarnaast een voordeel om optimaal rendement uit het transport te halen.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie