| 14:53 | Robert Servaas

Twee Scania’s R450 voor Jan Kraayvanger

Eigenaar Jan Kraayvanger van het gelijknamige transportbedrijf in Sint–Oedenrode kreeg onlangs de sleutels overhandigd van twee nieuwe Scania’s. “Ik heb er één gekocht als vervanging voor een R500 V8 en één als uitbreiding van de bedrijfsvoering. Die chauffeur komt van een Scania R420 maar die auto blijft nog bij ons rijden.”

Dat Jan Kraayvanger ‘Scania minded’ is, wil bepaald niet zeggen dat hij ondanks de uitstekende relatie met de dealer in Veghel blind voor het merk kiest. “We kopen Scania vanwege de goede bewezen TCO. Dat heeft voor een belangrijk deel met de brandstofkosten te maken. Het 450 pk zescilinder SCR-only blok staat erom bekend dat het heel zuinig loopt en dat is ook onze ervaring. En dan nog laat ik niets aan het toeval over. Ik heb er nu expres twee gekocht die ik met identieke Walkingfloor trailers allebei in precies hetzelfde werk ga inzetten. Dat moet een onderlinge uitdaging worden tussen de chauffeurs wie daar het beste verbruik gaat realiseren. Volgens mij moet dat nóg weer extra schelen.”

De chauffeurs komen niets tekort want het bedrijf heeft niet bezuinigd op de uitrusting. “Ik heb de voertuigen besteld met het Driver pakket dus met de Premium stoel en de luxe radio met zo’n groot kleurenscherm en navigatie. Maar aan de buitenkant houd ik het simpel. Gewoon wit en alleen twee luchthoorns. Een Scania heeft van zichzelf al lampen genoeg.”

Kraayvanger Transport bestaat sinds 1990 en heeft zich toegelegd op het vervoer van betonijzer en staal, stenen, bulk en exceptioneel transport. Als additionele service beschikt het bedrijf ook over een tankcleaning aan huis hoofdzakelijk voor derden.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie