| 08:00 | Robert Servaas

Twee nieuwe Volvo FM-trekkers voor Bouwcenter Esselink

Bouwcenter Esselink heeft twee Volvo FM 4×2-trekkers met 410 pk aan de vloot toegevoegd. De combinatie van een wendbaar voertuig voor distributiewerk, rijcomfort, gunstig brandstofverbruik en de uitstraling speelde een belangrijke rol bij de keuze voor Volvo FM-trucks. De levering kwam tot stand in samenwerking met Volvo Trucks-dealer Bluekens Truck en Bus.

De Volvo FM-trekkers met Globetrotter-cabine worden ingezet voor distributie van allerlei bouwmaterialen en accessoires. “Wij bieden bedrijven en particulieren vrijwel alles op het gebied van bouwen en verbouwen”, zegt Cor Esselink van Bouwcenter Esselink. “Van fundering tot nok, zowel binnenshuis als buitenshuis. Naast ruwe bouwmaterialen, hout- en plaatmateriaal en gereedschappen hebben wij een uitgebreid assortiment badkamers, wand- en vloertegels, deuren, plafonds en wandbekleding en verwarming. Dat distribueren wij vanuit onze vestigingen in Middelharnis, Heinenoord, Hellevoetsluis en Zierikzee naar onze klanten, zowel aannemers als particulieren.”

Bouwcenter Esselink zet daarvoor onder meer vier Volvo FM-trekkers in, waarvan er twee recent zijn opgenomen in de vloot. “Het zijn de ideale trucks voor ons distributiewerk”, zegt Esselink. “Ze hebben een korte draaicirkel, waardoor we er overal mee kunnen komen. Dat is voor ons een belangrijke voorwaarde want we komen op allerlei plekken, variërend van bouwplaatsen tot smalle straten bij particulieren. Bovendien zijn het chauffeursvriendelijke trucks. Neem alleen al de lage instap. Onze chauffeurs hebben 22 à 25 laad- en losadressen per dag dus ze stappen heel wat keren in en uit. Andere factor die voor ons meeweegt, is dat deze trucks gunstig scoren qua brandstofverbruik.”

De trucks zijn voorzien van een heel aantal extra’s om het rij- en werkcomfort verder te vergroten. Esselink: “Zo hebben we bij de twee nieuwe trucks gekozen voor Volvo Dynamic Steering (VDS), wat het besturen van de truck een stuk lichter maakt. Zeker in het distributiewerk is dat een enorm voordeel. Chauffeurs vinden het geweldig.” Met het oog op de veiligheid zijn de trucks voorzien van Lane Keeping Support, achteruitrijcamera, noodremlicht en zwaailampen.

Om de chauffeur extra ruimte te bieden, is gekozen voor een Globetrotter-cabine. “Bovendien draagt dit bij aan de uitstraling van de trucks, die het visitekaartje van ons bedrijf zijn. Datzelfde geldt voor het Airflow-pakket. De dakspoiler, zijfenders en skirts helpen om de luchtweerstand te minimaliseren en het brandstofverbruik te reduceren. Daarnaast geven ze de trucks qua uitstraling net dat beetje extra.”

 

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie