De Zwaluw Logistiek
| 09:40 | Arjan Olsthoorn

Twee nieuwe DAF CF 410 trekkers voor De Zwaluw Logistiek

Om passend en proactief in te spelen op de transport- en fijnmazige distributieactiviteiten in industriële en stedelijke woon- en werkgebieden, investeert De Zwaluw Logistiek uit Oosterblokker bewust in DAF trucks.

Met de slimme technologieën blijft het geluid van de trucks onder de 71 dB(A) en de vrachtwagens voldoen daarmee aan de strenge PIEK-keur eisen van de QuietTRUCK.

18 DAF’s

Meest recent zijn ter vervanging van oudere Euro 5 modellen, twee nieuwe 4×2 DAF CF 410 trekkers bij de logistiek dienstverlener afgeleverd. Met een Space cab, TraXon versnellingsbak, carrosseriespoilers, fenders en zij-skirts, plus Silent-pakket in de rode huiskleur van De Zwaluw Logistiek. Daarmee komt het aantal DAF trucks, trekkers en bakwagens op achttien eenheden. Truckland Wognum levert via een reparatie- en onderhoudscontract alle technische zorg. Aanvullend krijgen de bestuurders van deze nieuwe DAF’s een voor de Code 95 meetellende chauffeurscursus, die ze alle kneepjes van de hoogwaardige techniek bijbrengt. Hierdoor kunnen zij optimaal gebruik maken van de opties die deze trucks op het gebied van verbruik en geluid hebben. De DAF-motoren draaien tevens op de duurzamere HVO (Hydrotreated Vegetable Oil) brandstof.

Extra stil

De genoemde Silent-Mode is op het dashboard inschakelbaar en beïnvloedt zowel het motortoerental als de schakelmomenten. De extra inkapseling van de versnellingsbak zorgt eveneens voor een vermindering van het geluid. DAF Trucks ontwikkelde deze techniek in het kader van het door de overheid ondersteunde stimuleringsprogramma PIEK. Dat moet de geluidsoverlast van transportmaterieel in de randen van de dag en nacht naar lagere proporties brengen. Door deze techniek op meerdere typen trekkers en bakwagens aan te bieden, voldoen de DAF Silent Trucks probleemloos aan de genoemde PIEK-overheidsregels.

De Zwaluw Logistiek

Ferry Bakker (Manager Operations) geeft aan dat op elk logistiek vraagstuk een antwoord is. “Onze klanten kunnen er van op aan dat wij hun logistieke dienst goed uitvoeren voor hen, alles is hierbij mogelijk. Of het nou om Transport, pallet & pakket Distributie, FTL, Warehousing, of douane activiteiten gaat, De Zwaluw regelt het en goed ook.”

Als bedrijf is De Zwaluw Logistiek, onderdeel van Pyxis Logistics Solutions, ook aangesloten bij TransMission. Een 24-uurs samenwerkingsverband met 18 vestigingen van zelfstandige transport- en distributiebedrijven in de Benelux. Daarbij neemt het bedrijf in Oosterblokker het halen en brengen van zendingen in de regio Hoorn/Noord-Holland voor zijn rekening. Daarnaast zorgt het voor de aansluiting op het TransMission netwerk.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie