Twee keer Actros bakwagen Nouwens
| 12:00 | Korneel Luth

Twee keer Actros bakwagen Nouwens

Nouwens Transport uit Breda nam onlangs twee Mercedes-Benz Actros bakwagens met koelopbouw in gebruik.

De Actros 1827 4×2 bakwagens worden ingezet in het internationale transport van medicijnen. De eerste is nu zo’n drie maanden in gebruik en de tweede werd recentelijk geleverd. Nouwens nam ook een Mercedes-Benz Citan koelauto in gebruik voor spoedleveringen in heel Europa.

Actros met StreamSpace-cabine

De twee Mercedes-Benz Actros bakwagens zijn uitgevoerd met StreamSpace-cabine. Het chassis is voorzien van een dual temp koelopbouw van Chereau. Zodoende kunnen de trucks medicijnen vervoeren in twee verschillende temperaturen. Sommige medicijnen moeten namelijk tussen de 2-8 °C en andere tussen de 15-25 °C getransporteerd te worden.

De trucks worden internationaal ingezet met dubbele bemanning. Hierdoor zullen de bakwagens zo’n 140.000 kilometer per jaar afleggen.

Uitstraling

Dennis Nouwens van Nouwens Transport is te spreken over de Actros die nu enkele maanden in gebruik is: “Het verbruik is uitstekend. Ruim boven de 1 op 4. Verder is uitstraling en kwaliteit belangrijk. Bij dit soort transporten is het vaak letterlijk van levensbelang dat we op onze trucks kunnen vertrouwen.” Het wagenpark van Nouwens bestaat voor zestig procent uit geleverd is door Mercedes-Benz.

“Naast die kwaliteit weegt de prettige relatie die we in de afgelopen zestien jaar hebben opgebouwd met Mercedes-Benz truckdealer Rüttchen Breda zwaar mee. Ik ben zestien jaar geleden voor mijzelf begonnen, en mijn eerste bedrijfswagen was een Mercedes-Benz. Het is in deze tak van sport heel belangrijk dat de dealer altijd beschikbaar is, flexibel is en dat hij snel handelt als de situatie daarom vraagt. Die ervaring heb ik met Rüttchen.”

Nouwens Transport startte in 1997 met één bestelwagen en is inmiddels uitgegroeid tot een bedrijf met ruim veertig voertuigen die worden ingezet op velerlei vak- en aandachtsgebieden; van een 24-uurs koeriersservice tot  medicijnentransport en van high-tech transport tot just-in-time deliveries.

Klik hier voor meer Merceses-Benz-nieuws

Klik hier voor het nieuwsoverzicht

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie