| 13:33 | Arjan Olsthoorn

Twee keer 8×8 Scania’s G500 voor JC Dekker

JC Dekker uit Goes heeft onlangs twee nieuwe Scania’s G500 8×8 aan het wagenpark toegevoegd. De trucks zijn volop actief bij de aanleg van de nieuwe zeesluis in Terneuzen.

“Beide Scania’s maken elk zo’n 14 ritten per dag tussen de site van de nieuwe zeesluis en het depot en reken maar dat we elke rit maximaal geladen zijn. De trucks hebben allebei een vaste chauffeur en dat zijn echte Scaniamannen. De voertuigen presteren ook uitstekend. Met name onderin hebben ze veel power en dat is voor een zandrijder, die ook regelmatig offroad gaat, heel lekker,” vertelt Jan Kees Dekker. En hij kan het weten want hij heeft in het bedrijf al zo’n beetje alle disciplines doorlopen en moet zelf ook nog regelmatig aan de bak.

Scania

Eerste Scania
Hun eerste Scania was een 4×4 en daarmee kon men destijds door de Westerscheldetunnel rijden in plaats van, zoals voorheen, met een tractor en dieplader via de veerboot. “Onze eerste Scania 8×8 kwam in 2009 in het wagenpark. Dat was een Zweedse demo die op het Scania DemoCenter dienst had gedaan. In de eerste periode heb ik daar zelf nog op gereden, maar later heb ik hem aan een chauffeur overgedragen. Aan die truck heb ik veel plezier beleefd.”

De beide Scania’s zijn opgebouwd met een Ruizeveld kipperbak. De voorwielaandrijving van de trucks is uitschakelbaar en de volgorde van de sperren zijn naar wens van de klant te configureren. Het 8×8 chassis komt compleet af-fabriek van de band en is volledig voorbereid, inclusief verlengde innerliner, voor de carrosseriebouwer.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie