Raijmakers
| 15:54 | Robert Servaas

Twee Ginaf 8×4 betonmixers voor Raijmakers Beton

Onlangs heeft Betoncentrale Raijmakers Someren BV twee nieuwe Ginaf 8×4 betonmixers in gebruik genomen. Deze door Loven Trucks afgeleverde voertuigen werden opgebouwd door A. Boogerd Service BV met Schwing Stetter 12m3 betonmixers.

Betoncentrale Raijmakers Someren BV heeft haar wagenpark versterkt met 2 nieuwe Ginaf X6 4243 S betonmixers. De nieuwe trucks zullen gebruikt worden voor het transport van betonmortel. De Ginaf’s zijn van het type X6 4243 S. Deze kennen een widespread asopstelling, waarbij het widespread tandem is voorzien van HPVS (Hydro Pneumatisch VeerSysteem) en EVS (Elektronisch Voertuig Stuursysteem).

26.500 kg laadvermogen
De voertuigen zijn gebaseerd op het DAF FAD CF Construction chassis. Voor de aandrijving zorgt een Euro 6 Paccar MX13 motor van 480 pk in combinatie met een geautomatiseerde ZF TraXon versnellingsbak. De dubbel aangedreven achterassen zijn uitgerust met naafreductie. Het wettelijk GVW is met 43.000 kg het maximaal haalbare voor een 8×4. Hiervan dragen de voorassen 20 ton (10 t +10 t) en de achterassen 23 ton (11,5 t + 11,5 t). Met een eigengewicht van 16.500 kg, blijft er een netto laadvermogen beschikbaar van 26.500 kg.

De progressieve werking van HPVS zorgt voor een goede vering en demping in zowel beladen als onbeladen toestand. De geïntegreerde rolstabilisator biedt een hoge mate van rolstijfheid, hetgeen gunstig is voor voertuigen met een hoogliggend zwaartepunt, zoals bij deze betonmixers.

De EVS-gestuurde as verhoogt de wendbaarheid van het voertuig waardoor het ook op nauwe bouwplaatsen goed uit de voeten kan. Bovendien wordt de wringing in het tandem sterk gereduceerd wat een gunstig effect heeft op o.a. bandenslijtage en beschadiging van het wegdek.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie