kaplan
| 10:07 | Arjan Olsthoorn

Twee DAF XF trekkers voor Kaplan Logistics

De groeiende bedrijvigheid in de afgelopen jaren verklaart dat familiebedrijf Kaplan Logistics uit Hoogvliet investeert in nieuw materieel. Onlangs zijn er twee DAF XF FT Super Space Cab trekkers aan het wagenpark toegevoegd.

DAF-dealer BEST Trucks uit Barendrecht mocht de trucks leveren aan het transportbedrijf. Beide trekkers zijn uitgevoerd in een diepzwarte kleur met gouden bedrijfsuitingen, waaronder de stilistisch vormgegeven tijgerkop. Het woord Kaplan is namelijk Turks voor tijger.

530 en 480

De DAF XF trekkers hebben naast de kleur en uitstraling meer met elkaar gemeen. Zoals de 13 liter euro 6 dieselmotor, die in het ene geval 530 pk en in het andere geval 480 pk levert. Wat de trucks verder delen zijn: De MX Engine Brake, geautomatiseerde TraXon versnellingsbak, Truck Navigation Radio plus Truckphone, compressor, Alcoa Bright velgen, het volledige ADR-pakket,  B3 Alarm, een achteraf aangebrachte gereedschapskist en de kastenwand in de Super Space Cab. Waarin ook een koelkast, stand airco/-verwarming, luxe bed en de nodige leren details zijn aangebracht. Bij de zwaarst gemotoriseerde uitvoering (XF 530) gaat de uitrusting nog wat verder met: twee met leer beklede Xtra Leather air stoelen, een tranenplaat-vlonder achter de cabine, aslastbewaking en de stoere bullbar in de cabinekleur.

 

Het transportbedrijf werd ooit opgericht door de vader van huidig directeur Tolga Kaplan. Vader werkte gedurende zijn leven in diverse functies binnen de internationale transportwereld en als laatste was hij ondernemer en reed met twee trucks in het vers- en vistransport op Zuid-Europa. Een familiebedrijf om op trots op te zijn. Vader moest, als gevolg van een teruglopende gezondheid, meer afstand nemen. Daar kwam alweer enkele jaren geleden oudste zoon Tolga in beeld. Tot dan was hij werkzaam als beroepsmilitair, maar gedreven en genoodzaakt om het levenswerk van vader voort te zetten. Hij haalde in korte tijd de benodigde papieren en ging aan de slag in het transportwerk.

‘Opdrachten nemen toe’

“Dus eerst ook in het vers-transport, maar ik keek wel steeds om mij heen naar andere opties. Via een familielid, die ook in transport actief is, kwam ik op een specialisatie naar ADR-vervoer en chemie. Daar zijn we ons op gaan toeleggen. Verder rijden we ook flatracks met stenen en bijvoorbeeld tankcontainers met dranken met onze eigen 30 foot chassis of een chassis van de klant. Hoewel ik ook kan en mag rijden ben ik mij toe gaan leggen op de contacten met onze relaties en doe de dagelijkse planning. Een aanpak die goed blijkt aan te spreken, want wij zien onze opdrachten steeds meer toenemen”, legt Tolga Kaplan uit.

Keuze voor DAF

De groei van deze over Europa verspreide transportactiviteiten maakt dat er inmiddels tien trucks met het Kaplan Logistics logo rijden. Waaronder de beide nieuwe DAF’s. Tolga Kaplan: “Via het genoemde familielid kwam ik voor het advies en de aanschaf van deze nieuwe trekkers bij DAF en BEST Trucks terecht. Zelf had ik wel vaker met een DAF XF gereden en was goed te spreken over de ruimte. Maar ook over het comfort en de prijs- en kwaliteitverhouding. Dus met BEST Trucks verkoopadviseur Glenn de Pooter heb ik de spec-list voor deze twee XF-en samengesteld. Hij heeft die zoveel mogelijk op maat laten bouwen. Vervolgens is er contact gelegd met Cotac, Wiegel, Sjaak Kentie Truck Special, Dubbeldam en de eigen BEST Trucks werkplaats voor de totale op- en afbouw van deze trekkers.”

Kaplan vervolgt: “Daarvan gaat de dikste overigens naar mijn broer Mertcan, die inmiddels ook als chauffeur binnen ons bedrijf aan het werk is. Verder zullen onze toekomstige nieuwe trucks, qua uitrusting erg lijken op deze DAF’s. Dus met een compleet ADR-pakket, geïntegreerde compressor, de zwart-gouden kleuren en het nodige chauffeurscomfort. Tevens kiezen wij voor service- en onderhoudscontracten op die auto’s via de betreffende merkdealer.”

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie