Truckwerende burgemeester is Heisterkamp-commissaris
| 15:41 | Korneel Luth

Truckwerende burgemeester is Heisterkamp-commissaris

De burgemeester van Dalfsen die een parkeerverbod voor trucks afdwong, blijkt een nevenfunctie bij Heisterkamp te hebben.

Via Facebook ontvingen we vandaag een opmerkelijk berichtje: de burgemeester van Dalfsen die een parkeerverbod voor trucks in Dalfsen wil en die vrachtwagens in het centrum gevaarlijk en lelijk vindt, zou commissaris bij Heisterkamp in Oldenzaal zijn. 

Een korte zoektocht op het internet bevestigt dit. Burgemeester Han Noten is tevens commissaris bij Heisterkamp Beheer, dat gevestigd is op de Hanzepoort 7 in Oldenzaal, het hoofdkantoor van transportbedrijf Heisterkamp.

De vijandelijke houding van Han Noten jegens vrachtwagens is dus op z’n zachtst gezegd opmerkelijk. De burgemeester profiteert aan de ene kant van het wegtransport, maar wil het vooral niet in zijn eigen achtertuin. 

Je zou zelfs de vraag kunnen stellen of Noten het belang van een grote transportonderneming als Heisterkamp aan het dienen is, door het kleinere transportondernemers moeilijker te maken te ondernemen.

Wij belden met de gemeente Dalfsen; burgemeester Noten wilde ons graag een reactie geven.

‘Nooit gezegd dat vrachtwagens lelijk zijn’

“Ik heb nooit gezegd dat vrachtwagens lelijk zijn”, zegt Noten tegen ons. “Ik zal de laatste zijn die dat zegt. Wel heb ik gezegd dat een vrachtwagen die op het Kerkplein geparkeerd staat niet mooi is. Op sommige plekken zijn vrachtwagens lelijk.”

Noten: “Ik ben zelf tien jaar chauffeur geweest en bezit een DAF 575 6 liter, 6 cilinder-blok. Ik zie ook helemaal de relatie niet tussen mijn commissariaat bij Heisterkamp en de plaatselijke parkeerregeling. Heisterkamp is een transportbedrijf dat hier een eind vandaan ligt, in Oldenzaal. Ik ben gevraagd om daar commissaris te worden en dat staat hier helemaal los van.”

“In het parkeerdossieer heb ik onze wethouder van Verkeer moeten vervangen. Daar heb ik nu wel een beetje spijt van. Maar tegen de plaatselijke transportondernemers wil ik dit zeggen: Zij mogen nog drie jaar parkeren waar ze nu parkeren, dus we hebben drie jaar de tijd om een oplossing te vinden.”

“Het is goed op te lossen”, vervolgt Noten. “Het parkeerprobleem wordt opgelost op het industrieterrein, waar het hoort”, aldus burgemeester Noten.

Beslissing niet fijn voor plaatselijke ondernemers

Noten heeft daarmee zijn zin gekregen. De gemeenteraad van Dalfsen stemde in met het voorgenomen verbod. Chauffeurs die nu nog een ontheffing hebben, krijgen tot 31 december 2018 de tijd om een nieuw plekje te zoeken. Die beslissing doet een aantal plaatselijke transportondernemers pijn, zoals te zien is in onderstaande reportage van RTV Oost.   

 

Lees ook:

Hinder als P-verbod vrachtwagens komt


Klik hier voor het nieuwsoverzicht

Openingsfoto: Han Noten was eerder ook Eerste Kamer-lid voor de PvdA. (ANP) 

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie