Truckverkopen omhoog
| 13:56 | Korneel Luth

Truckverkopen omhoog

De truckverkopen in Europa gaan omhoog na een zwak einde van 2014.

Dat blijkt uit het aantal registraties van nieuwe trucks vanaf zestien ton in Europa, bekend gemaakt door branche-organisatie ACEA (European Automobile Manufacturers Association). Hierin zijn alle truck- en autofabrikanten van Europa vertegenwoordigd. 

Verschillen

Toch zijn er flinke verschillen te zien wat betreft truckregistraties in januari. Zo ging in Frankrijk het aantal nieuwe trucks met 21,8 procent omlaag, vergeleken met januari 2014. In Groot-Brittannië en Duitsland kwamen juist veel meer nieuwe trucks op de weg: 58,2 procent en 22,3 procent respectievelijk.

In heel Europa was er een stijging te zien. In totaal kwamen er in januari 22.485 nieuwe trucks op de weg, een stijging van 6,7 procent ten opzichte van januari 2014.

Grote sprong Nederlandse markt

De Nederlandse markt is enorm aangetrokken. Hier werden in januari 1.295 nieuwe trucks geregistreerd, bijna duizend meer dan in januari 2014. De reden hiervan is echter dat er eind 2013 een run was op Euro 6-trucks met subsidie en op de laatste Euro 5-trucks. In januari 2014 was het daarom ongewoon rustig wat betreft nieuwe registraties.

Overigens zitten in Europa de trailerverkopen ook in de lift. In 2014 werden er 173.000 nieuwe trailers geregistreerd in Europa. Dat is een stijging van acht procent vergeleken met 2013, aldus een persbericht van trailerbouwer Kögel, Europa’s nummer drie trailerbouwer.

 

Klik hier voor het nieuwsoverzicht 

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie