Truckstore werkt samen met Mercedes truckdealers
| 10:13 | Truckstar Redactie

Truckstore werkt samen met Mercedes truckdealers

Samenwerking versterkt door koppeling web-portals

TruckStore, de tweedehands-voertuigen tak van Mercedes-Benz gaat intensiever samenwerken met de Mercedes-Benz truckdealers in Nederland. Het grote aandeel dat gebruikte trucks vertegenwoordigen in het totale aantal in Nederland verkochte trucks rechtvaardigt volgens Mercedes-Benz deze aanpak. Transporteurs kunnen hierdoor ook voor gebruikte Mercedes-Benz trucks bij hun vertrouwde contactpersoon terecht.

Online aanbod

De diensten van TruckStore worden verder uitgebreid met onder meer een online portal op de websites van de Mercedes truckdealers. Hierop kunnen bezoekers, naast het eigen aanbod van gebruikte trucks en demo’s van de dealer, ook het aanbod van TruckStore in Nijkerk bekijken. Contact loopt in dit geval gewoon via de dealer. 

Met het TruckStore aanbod kan de klant nog gerichter zoeken naar een specifiek truckmodel en is de kans groot dat deze ook door de dealer geleverd kan worden. Het gebruikte truckaanbod is via een button op de homepage van de dealer te bereiken. De intensievere samenwerking is het directe gevolg van de aanhoudend groeiende markt voor gebruikte trucks. 

Breed aanbod

Omdat naast het eigen aanbod van de truckdealer nu ook voertuigen van TruckStore worden aangeboden, zijn er voor klanten van Mercedes-Benz meer opties en mogelijkheden in uitvoeringen en opbouwvarianten. Wanneer de gebruikte truck niet in de regio te vinden is, kan er via het Europese TruckStore netwerk van 29 vestigingen worden gezocht naar een geschikt alternatief. TruckStore categoriseert het vrachtwagenaanbod in goud, zilver en brons waarbij de gouden status wordt toegekend aan trucks van maximaal 4 jaar oud, technisch gecontroleerd en waar nodig gerepareerd tijdens een servicebeurt en een aandrijflijngarantie van maximaal één jaar met onbeperkt aantal kilometers. 

De gebruikte vrachtwagens kunnen bij TruckStore en de aangesloten truckdealers gekocht of geleased worden. Veel trucks komen uit de keten van de Mercedes-Benz organisatie en zijn onderhouden bij de officiele dealer waardoor de voertuighistorie bekend is.

Voor deze Mercedes-Benz trucks kunnen via TruckStore en Mercedes-Benz CharterWay ook short- en long term leasecontracten worden afgesloten. Zo kan er beter worden voorzien in tijdelijke transportbehoeften vanwege bijvoorbeeld seizoenpieken. 

Klik hier voor het nieuwsoverzicht

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie