| 10:11 | Arjan Olsthoorn

Truckstars Throwback Thursday: Eemtrans Baarn

Een duik in het Truckstar archief levert bijzonder veel ‘o-ja-momenten’ op. Ditmaal blikken we terug op het verhaal van Eemtrans Baarn uit Truckstar 12-2015.

Chauffeur Mike Perier loopt kordaat langs en rond de trailer om rongen te verhangen en de zeilen van voren naar achteren en van achteren naar voren te trekken, zodat er ruimte komt voor nieuwe pakken OSB. ,,OSB is een soort spaanplaat’’, legt Mike uit als de rust weergekeerd is en de twee heftrucks geparkeerd staan. ,,We gaan met deze achttien pakken naar België, naar een bouwmaterialenhandel in Braine-le-Château, even onder Brussel.’’

Snel en secuur wordt er geladen

Niets is toeval bij Eemtrans. Ook bij de opbouw van de trucks is overal over nagedacht en, zo zien de Pacton-trailer Volvo FH er ook uit. Bij de werkbaarheid van de hele combinatie, maar bij de kleuren, het front van de Volvo en talloze andere details is niets aan het toeval overgelaten. Het oogt geweldig allemaal. ,,Een Zweedse truck in Zweedse kleuren’’, zegt Mike trots over het herkenbare Eemtrans-geel-en-blauw dat de cabine siert.

Fraai spuitwerk op de FH-cabine

We zijn bij Baarn de A1 opgedraaid en vervolgen via knooppunt Eemnes onze weg naar het zuiden. Mike is al even trots op het interieur van de cabine waarin hij zelf ook niets aan het toeval heeft overgelaten. ,,Ik wilde alles rustig houden. Daarom donker noppenleer en een stijlvolle afwerking van het dashboard.’’ Het geheel brengt inderdaad rust en dat past goed bij de auto. Die ligt met zijn starre voorloper stevig op de weg en het is stil in de cabine.

Rustig en stijlvol interieur

Het hele verhaal van chauffeur Mike Perier en de Volvo FH van Eemtrans Baarn is te lezen in Truckstar nr. 12 – 2015. Word abonnee en mis nooit een Truckstar!

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie