cabine

Baankaart Truckstar Festival 2021

Truckstar Festival 24 & 25 juli 2021 geannuleerd.
Het zijn voor iedereen lastige tijden. Zo zitten we momenteel vanwege de coronacrisis nog steeds in een totale lockdown. Eind vorig jaar – toen wij weer langzaam begonnen met de voorbereidingen van het Truckstar Festival 2021 – hadden we de hoop dat in het laatste weekend van juli toch wel weer een mooi feestje gevierd zou kunnen worden. Helaas is de harde werkelijkheid dat we hebben moeten besluiten om het Festival 2021 niet door te laten gaan. Zoals het er nu naar uitziet, is de kans groot dat we in juli nog steeds te maken hebben met o.a. de 1,5 meter maatregel. En bij een groot meerdaags evenement zoals het Truckstar Festival is dit niet uitvoerbaar. Daarnaast kan het zijn dat er bij evenementen gewerkt zal gaan worden met (snel)testen. Met de hoeveelheid vrachtwagens en deelnemers die naar het Truckstar Festival komen, is dit lastig tot onmogelijk uit te voeren en te controleren. Wij verwachten dat er nog een flink aantal nieuwe regels vanuit de centrale en lokale overheden zullen worden ingevoerd. En tot slot is de kans groot dat de vaccinatiegraad in juli nog niet hoog genoeg is, waardoor de gezondheid van de deelnemers, de bezoekers, de standhouders, de vrijwilligers en de medewerkers niet gegarandeerd kan worden. Het organiseren en deelnemen aan een meerdaags event inclusief overnachten lijkt ons nog ver weg.

Het Truckstar Festival gevoel
Uiteraard zijn er op de paddock looproutes aan te leggen, op de tribune kunnen we stoelen afplakken. Maar langs de baan is het onmogelijk om de 1,5 meter na te leven en te handhaven. En zeg nou zelf, een Truckstar Festival zonder bij elkaar in het zwembad te springen, met zijn allen onder een zeil te schuilen tijdens een wolkbreuk en het niet kunnen overnachten met 12 man/vrouw in een trailer is natuurlijk geen echt Truckstar Festival.

De nodige voorbereidingen
Het Truckstar Festival is een groot evenement en vergt maanden van voorbereidingen. Dit brengt naast de nodige tijd natuurlijk ook de nodige kosten mee. Jammer genoeg maken de huidige onzekerheden het risico te groot om verder te gaan met de organisatie hiervan. Al met al hebben wij dus met pijn in ons hart moeten besluiten dat het Truckstar Festival op 24 & 25 juli in Assen niet door kan gaan.

Momenteel zijn wij aan het onderzoeken of een ‘alternatief’ Truckstar Festival op een andere datum wel georganiseerd kan worden.

Inschrijvingen baankaart en speciale categorieën
Zodra er meer bekend is over een eventuele nieuwe datum en in welke vorm het Festival zal plaatsvinden zullen wij via de mail, truckstar.nl, onze social media en uiteraard in Truckstar Magazine hierover communiceren. En laten wij weten of er opnieuw ingeschreven moet worden of dat wij met de huidige inschrijvingen verder kunnen. Vooralsnog blijft je inschrijving gewoon staan.

Toegangskaarten
De kaartverkoop was nog niet van start gegaan, wel zijn er vorig jaar enkele acties geweest met toegangskaarten voor het Truckstar Festival. Voor wie dit van toepassing is, zullen wij hierover persoonlijk berichten.

Net als jullie balen wij enorm, maar hopen wij op jullie begrip. Voor nu: zorg voor jezelf, voor elkaar en blijf gezond. En zodra er meer bekend is, ontvangen jullie een update!

 


Wat is een baankaart?

Abonnees van Truckstar maken kans om met hun vrachtwagen langs de baan te staan tijdens het Truckstar Festival. De inschrijving is gesloten.

Loting

Ieder jaar krijgen wij meer aanmeldingen dan er plaats is. Helaas moeten wij dan ook een aantal mensen teleurstellen. De selectieprocedure gaat door middel van een loting. Tijdens het inschrijven vragen wij ook wat extra informatie, bijvoorbeeld met wat voor een merk en type vrachtwagen je komt. En of het een losse trekker, bakwagen, combi of trekker oplegger betreft. Deze informatie heeft GEEN invloed op de loting. Normaalgesproken krijgt men 1 april bericht over de loting. Dit jaar gaat het Truckstar Festival op 24 en 25 juli niet door en heeft de loting ook (nog) niet plaatsgevonden.

Kosten

De kosten voor een baankaart op het Truckstar Festival 2021 zijn voor Roadcardhouders € 125,- en voor abonnees zonder Roadcard € 135,-. Deze prijs is inclusief twee weekendkaarten en een deelnemerstas met een aandenken.

Betaling

Indien je ingeloot bent voor een baankaart dan zal het verschuldigde bedrag in mei afgeschreven worden.

Baankaart is persoonsgebonden

De inschrijving is persoonsgebonden en niet overdraagbaar aan derden. Inschrijven op het abonneenummer van iemand anders is eveneens niet mogelijk. Doe je dit toch, dan vervalt de toegang en plaats langs de baan.

Chauffeursverenigingen en vriendengroepen

Op het formulier kun je aangeven of je lid bent van een chauffeursvereniging of dat je bij een vriendengroep hoort. Dit zorgt ervoor dat degene die ingeloot zijn ook bij elkaar kunnen staan. Zorg er dan ook voor dat jullie als groep hier dezelfde naam invullen.

Binnenrijden

Omdat niet iedereen tegelijk het TT Circuit op kan, wordt iedereen in een bepaald tijdvak ingedeeld om de baankaart af te halen. Er zijn 3 afhaalpunten; Assen-Noord, Zwolle en Drachten. In mei ontvang je per mail bericht waar je de benodigde documenten kunt afhalen.

Annuleren

Het annuleren van een baankaart kan alleen met een geldige reden t/m 15 juli na deze datum is het niet meer mogelijk om je kaart te annuleren en het geld retour te krijgen. Indien je door omstandigheden je kaart niet kunt afhalen, dien je dit te allen tijde door te geven. Nogmaals, de kaarten zijn niet overdraagbaar aan derden. Indien je toch je kaart laat afhalen door iemand anders zonder toestemming, zullen zowel jij als de persoon die de kaart afhaalt een aantekening krijgen en volgend jaar uitgesloten worden van deelname.

Lees hier het reglement van het Truckstar Festival 2021.

Heb je vragen over het inschrijven of andere vragen over het Truckstar Festival? Stuur dan een e-mail naar festival@truckstar.nl.

Inschrijven voor een baankaart kon tot en met 31 januari 2021. Het Truckstar Festival op 24 en 25 juli is geannuleerd.