*

Truckstar Festival – Algemene Informatie

Met ruim 2.200 vrachtwagens en zo’n 57.000 bezoekers hadden we afgelopen jaar weer het allergrootste maar vooral het leukste transportfeest van Europa. Aankomend editie van het Truckstar Festival is op 29 en 30 juli 2017.

Trucks, sfeer en gezelligheid

Even alles vergeten, de dure diesel, de oneerlijke concurrentie en ander gedoe; tijdens het Truckstar Festival is het ieder jaar simpelweg genieten van meer dan tweeduizend trucks. Want dat is ieder jaar de kern van het Truckstar Festival!

Daaromheen: sfeer, een spectaculair baanprogramma, gezelligheid, lekker wat eten en drinken en heel veel enthousiaste bezoekers.

Overzicht Circuit 2017 Truckstar FestivalHet Truckstar Festival is er niet alleen voor chauffeurs. Ook als je niets met vrachtwagens hebt, moet je dit feest een keer van dichtbij gezien hebben. Het gevarieerde en spannende programma voor de hoofdtribune, de prachtig showtrucks en klassiekers op het binnenterrein en de gezellige Hollandse Avond maken dit festijn een ideaal uitje voor het hele gezin!

 


Binnenrijden

Eigenlijk begint het Truckstar Festival op vrijdag al. ’s Morgens start het binnenrijden. In eerste instantie zijn het de bijzondere trucks uit de speciale categorieën, die binnenkomen, gevolgd door de trucks die langs de baan komen te staan. Het binnenrijden is een spektakel op zich, wat ieder jaar door vele mensen langs de kant van de weg wordt aanschouwd. Lees hier meer over het binnenrijden.

DSC_5417


Langs de baan

Na het inparkeren staan alle 2.200 trucks mooi opgesteld op de paddock en langs de baan, samen met de bijbehorende bankstellen, barbecues, biertap en zwembaden. Voor alle chauffeurs en aanhang is het feest dan al begonnen.

Het 4 kilometer lange lintdorp van de baan is zeker de moeite waard om langs te slenteren. De chauffeurs die er met hun truck staan, nemen ieder jaar de meest opvallende dingen mee zoals zwembaden in containers, hele varkens aan het spit, speciaal gemaakte barretjes, gezellige muziek. Lees hier meer over een plek langs de baan.

DSC_5891 DSC_5876


Programma hoofdtribune

Op zaterdag en zondag hebben we op het rechte eind van het TT Circuit de hele dag show en spektakel. Naast de vaste onderdelen zoals de caravanraces, racetrucks en de chauffeursspelen hadden we afgelopen jaar ook meerdere optredens van Indian Pete, een motorshow van Bleuk en een defilé van Scania ter ere van haar 125-jarig bestaan. Klik hier voor het programma van dit jaar.

DSC_7009 DSC_6904


Beursplein & braderie

Het kloppend hart van het binnenterrein, de paddock, is het beursplein. De grote truckmerken zijn ook in 2017 vertegenwoordigd. Daarnaast zijn er ook altijd een tal van andere stands waar men bijvoorbeeld truckaccessoires en schaalmodellen aanbiedt, maar ook andere bedrijven actief in de transportsector zijn aanwezig. Het Beursplein is geopend op zaterdag van 10:00 t/m 18:00 uur en op zondag van 10:00 t/m 17:00 uur. Naast het beursplein hebben we ook een uitgebreide en gezellige chauffeursbraderie.

Kijk hier voor een overzicht van de deelnemers van de braderie 2017
Klik hier voor een overzicht van deelnemers van het beursplein 2017

DSC_5800 DSC_5787


Showtrucks & Special Paint

Op de paddock staan altijd de mooiste vrachtwagens uit onze zogeheten speciale categorieën. Denk daarbij aan Special Paint-trucks en Showtrucks. Het is zeer de moeite waard om een rondje door de showstraat te lopen (ook in het donker is dit opnieuw erg spectaculair).

Er staan zo’n 250 opgebouwde auto’s uit binnen- en buitenland. De auto’s die voorzien zijn van airbrush vallen in de categorie Special Paint, alle anderen in de categorie Showtrucks. Voor beide categorieën is ook een verkiezing.

Klik hier voor de winnaar van 2016

DSC_0316

Coles & Sons ‘Vendetta’
DSC_5409

Een blik in de showstraat

IMG_4248 Special Paint winnaars tijdens Truckstar Festival 2016
IMG_4249Winnaars in de categorie Showtrucks 2016


Oldtimers, Amerikanen, Bergers en Zwaar Transport

Naast de showauto’s staan er nog eens honderden andere speciale vrachtwagens op de paddock. Als truckliefhebber kun je hier je hart ophalen, want je ziet nergens zoveel prachtige klassiekers, glimmende Amerikanen, zware bergers, kranen en opvallende zwaar transport-voertuigen bij elkaar.

Klik hier voor meer informatie over deze zogeheten speciale categorieën.

Deze prachtige Mercedes 2232 van Vink uit Barneveld is al 44 jaar oud!

Info algemeen


Verkiezing Mooiste Truck van Nederland

Een van de belangrijkste verkiezingen in Nederland is die van de Mooiste Truck van Nederland. 24 deelnemers strijden in acht categorieën om deze ere titel. Alle 24 deelnemers staan tijdens het Festival per categorie opgesteld in de Mooiste Truckstraat. Daar kan iedereen de trucks van zeer dichtbij bewonderen en worden de trucks stuk voor stuk door de jury beoordeeld. Uiteraard rijden alle deelnemers met hun truck voor de hoofdtribune op zondagochtend, alwaar aansluitend de bekendmaking van de winnaars volgt.

Bekijk hier wie de genomineerde van 2017 zijn.
Lees hier de uitslag van de Verkiezing van de Mooiste Truck van Nederland 2016

DSC_0451Mooiste Truck van Nederland 2016: de Scania R490 van G. & J. van Leeuwen


 

Kinderdorp

Voor de allerkleinsten is er ieder jaar een kinderdorp. Hier kunnen de kleine festivalbezoekers zich opperbest vermaken met o.a. springkussens, een trikebaan en schminkstand. Toegang tot het kinderdorp is uiteraard geheel gratis.
English Information


Hollandse Muziekavond

Afgelopen jaar vond de Hollandse Muziekavond in de TT Hall plaats. Dit was even wennen voor de meeste bezoekers, maar door een makkelijke looproute en gratis pendelbussen vanaf het circuit was het bomvol! Een mooie line-up van Hollandse artiesten zorgden voor een gezellige avond vol met afwisselende muziek.

Ook dit jaar zal er op de zaterdagavond 29 juli weer een mooi feestje gebouwd worden in de TT Hall.

De volgende artiesten zullen tijdens de avond voorbij komen (artiesten staan in willekeurige volgorde)
Mooi Wark, Helemaal Hollands, Jannes, Wesly Bronkhorst, Belinda, Snollebollekes, Hessel Wijkstra, André Hazes jr

Het Muziekprogramma begint om: 19:30 uur.
Voor meer info klik hier

DSC_7727 DSC_7980


Uitrijden

Het Truckstar Festival heeft een indrukwekkend eind. Want zo lang als het duurt om de meer dan 2.200 trucks in te parkeren, zo snel zijn ze het terrein weer af. Op zondag om 16.30 uur begint het grote uitrijden. En vooral het grote uitzwaaien. Tienduizenden mensen langs de kant van de snelweg zwaaien de chauffeurs uit. Tot aan Amersfoort staan ze op de viaducten en bij benzinepompen in de bermen. Kippenvel!
Info algemeen


Hotels, campings en overige info

Heb je aan één dag niet genoeg, wat wij uiteraard kunnen begrijpen. Of wil je een bezoek aan het Festival combineren met een vakantie en ben je opzoek naar een camping of hotel in de buurt. Kijk dan hier voor hotels en campings in de regio.

Openingstijden kassa’s circuit:

Zaterdag:

 • 07:00 – 22:00 Ingang: Motorpark achter de Hoofdtribune
 • 07:00 – 19:00 Ingang: Strubbentribune
 • 07:00 – 23:00 Ingang: Hoofdpoort bij het Welcome Center
 • 07:00 – 18:00 Ingang: Camping Ruskenhoek

Zondag:

 • 07:00 – 16:00 Ingang: Motorpark achter de Hoofdtribune
 • 07:00 – 16:00 Ingang: Strubbentribune
 • 07:00 – 16:00 Ingang: Hoofdpoort bij het Welcome Center
 • 07:00 – 16:00 Ingang: Camping Ruskenhoek

Openingstijden hoofdrestaurant

 • Vrijdag:
  Restaurant: 11.00-24.00 uur. | Bar: 17.00-24.00 uur.
 • Zaterdag:
  Restaurant: 07.30-22.00 uur.  | Bar: 10.00-22.00 uur.
 • Zondag:
  Restaurant: 07.30-19.00 uur. | Bar: 10.00-19.00 uur

Contact met de organisatie

Vragen over het Truckstar Festival? Mail naar festival@truckstar.nl
Meer weten over de mensen achter het Truckstar Festival? Klik dan hier.