Truckstar Festival 2013 – Special Paint en Showtrucks

Uit binnen- en buitenland komen diverse prachtig uitgedoste showtrucks naar het Truckstar-Festival. Naast de Mooiste truckverkiezing houdt Truckstar daarom sinds 8 jaar ook een Special Paint en een Showtruckverkiezing. De uitslagen van deze Speciale categorieen lees je hieronder. 

Special Paint eerste prijs

Door de bloederige airbrush taferelen uit de film Resident Evil ziet de Scania 164.580 van Julian Davis er misschien wat angstaanjagend uit. Ondanks dat is het een prachtige truck die de eerste prijs in de categorie special paint zeker verdiend heeft. Julian Davis haalde de truck een maand geleden op in Nederland. Julian heeft zelf de hand gehad in het thema van de special  paint. Daarvoor zorgde het Nederlandse bedrijf MW Designs uit Scheijndel. Van Kessel design is verantwoordelijk voor de bijzonder geslaagde opbouw.

Uitslag Special Paint- Showtruckverkiezing

Tweede prijs Special Paint

De tweede prijs gaat naar een oude bekende. De Scania R730 van Michel Kramer kent iedereen natuurlijk nog als Mooiste Truck van 2012. Dit jaar gaat Michel ervandoor met de 2e prijs in de categorie Special Paint. Het ontwerp van de Triple-X airbrush-taferelen is afkomstig van Michel en zijn vrouw Amanda en uitgevoerd door MW Designs in samenwerking met Van Winkoop uit Ermelo. Voor het interieur tekende Special Interior. Het is een fraai geheel, zeker in combinatie met de D-Tec trailer die ook volledig in stijl is uitgevoerd. De truck valt verder op door de met 60 centimeter verlengde cabine.

Uitslag Special Paint- Showtruckverkiezing

Derde prijs Special Paint

Het moet voor de jury moeilijk geweest zijn om de plekken 1,2 en 3 te verdelen. Ook de Scania R620 Topline van Charlie Doyle uit Engeland ziet er uit om door een ringetje te halen. De vierasser is een gewone werkauto en Charlie vervoert er alles mee wat maar losgestort kan worden. De truck uit 2007 is nog steeds in topconditie. Waarschijnlijk komt dat omdat Charlie de truck iedere dag wast! Het thema van de truck is ‘Highwayman’. Leden van deze countrygroep waren beroemdheden als Johnny Cash, Chris Christoffersen, Waylon Jennings en Willy Nelson. Het was voor Charlie zijn eerste Truckstar Festival, en dat bleek meteen een schot in de roos!

Uitslag Special Paint- Showtruckverkiezing

Showtrucks

Om bijzondere showtrucks op de weg te zetten heb je niet persé wilde airbrushtaferelen nodig. Dat bewijzen de winnaars in de showtruck competitie.

Eerste prijs Showtrucks

Winnaar in deze categorie is de Fransman Nicolas Decraene uit Frankrijk van het bedrijf STH transport. Nicolas vervoert met zijn Scania R620 Longline vooral groente en fruit in Frankrijk. De Scania is net 2 maanden op pad. Diverse Nederlandse bedrijven hebben hun aandeel gehad in de opbouw van de truck. De kleurstelling van de Longline cabine én de trailer is afgeleid van de Scania ‘Black Amber’ editie.

Uitslag Special Paint- Showtruckverkiezing

Tweede prijs Showtrucks

De tweede prijs in de categorie showtrucks gaat naar de 20-jarige Madde Karlsson uit Zweden. De kleurstelling van deze prachtige meidentruck is uniek: het thema van de truck is ‘Girl Power’ en daarom is gekozen voor de kleuren roze en wit. Ook deze truck is voornamelijk onder handen genomen door Nederlandse bedrijven. Sjaak Kentie zorgde voor de opbouw, Rutges Reclame en en MW Designs zorgden voor het spuitwerk.

Uitslag Special Paint- Showtruckverkiezing

Derde prijs Showtrucks

Derde prijs in de categorie showtrucks gaat naar de prachtige gele torpedo Scania van van RTK Grab Hire uit Engeland. De kipper-combinatie is uitgerust met een Atlas 130-2 autokraan. De truck blinkt uit in vernuftige details en is met Scania-onderdelen van de laatste serie aangepast aan de looks van 2013.

Uitslag Special Paint- Showtruckverkiezing

Best of Show 2013

Een nieuwe prijs die we dit jaar in het leven hebben geroepen. De Best of Show-prijs is voor de mooiste truck van alle Special Paint- en Showtruck-deelnemers. Dit jaar ging de prijs naar J. Davis met zijn Scania T580.

Inschrijving speciale categorieën 2014

Poetsprijs

Daarnaast reikten we nog enkele deelprijzen uit. Waaronder voor het eerst dit jaar de Poetsprijs en die ging naar de Scania T580 van SNT uit Engeland, (Stuart Nicol Transport).

Uitslag Special Paint- Showtruckverkiezing

Far Far Away

Ook voor het eerst reikten we een prijs uit voor de verst gereden afstand om in Assen te komen. Die ging naar de Scania R730 van de firma Antigliano. De truck legde 1.900 kilometer af om op het Truckstar Festival zijn opwachting te maken.

Uitslag Special Paint- Showtruckverkiezing

Deelprijzen:

Interieur

1 – Scania Longline STH (F)
2 – Scania Peeters (B)
3 – Scania Michel Kramer (NL)
4 – Scania Julian Davis (GB/I)
5 – Scania Schubert (D)

Opbouw:

1 – Scania Decat (B)
2 – Scania Julian Davis (GB/I)
3 – Scania Mickes (S)
4 – Scania (NL)
5 – Scania War Machine (S)