Truckstar Festival 2013 is bijna begonnen
| 12:48 | Truckstar Redactie

Truckstar Festival 2013 is bijna begonnen

Het is vrijdagmiddag en maar liefst 2.200 trucks zijn onderweg naar Assen!

De officiële opening van het Truckstar Festival – het grootste truckfestival van Europa – op het TT Circuit in Assen is morgenochtend om 10:00 uur. Maar voor velen begint het Festival vandaag al.

Truckstar Festival 2013 is bijna begonnen

Er staat ons heel veel te wachten

Wat staat truck-loving Nederland dit weekend te wachten? Vandaag, op vrijdag komen bijna alle trucks naar Assen. In het eerste deel van de dag zijn dat de trucks die op de paddock komen te staan: de show trucks, special paint trucks, deelnemers aan de Mooiste Truckverkiezing, klassiekers, etc. Deze deelnemers staan de hele dag driftig te poetsen. Gezelligheid en hard werk alom, maar bij velen zal de spanning voor de verschillende verkiezingen wel een beetje voelbaar zijn.

Truckstar Festival 2013 is bijna begonnen

Het binnenrijden van alle speciale categoriën is al een spektakel op zich, maar later op de dag volgen er meer dan 1.500 dikke Hollandse werktrucks, eveneens allemaal glimmend gepoetst, die hun plekje langs de baan zullen vinden.

Dit inparkeren loopt overigens ieder jaar op soepele wijze dankzij de hulp van onze vrijwilligers van de verschillende chauffeursverenigingen.

Zaterdagochtend opening

Op zaterdagochtend 10:00 uur wordt het Truckstar Festival officiëel geopend en dan begint ook direct het baanprogramma voor de grote tribune. Daar kun je op elk moment gedurende het weekend lekker gaan zitten om te genieten van de truckraces, caravanraces of bijvoorbeeld de motorstunts van het FMX4ever-team – de hoofdact.

Luidruchtig

Een luidruchtig programma-onderdeel is de Decibellencontest van V8Power.nl.

Ook luidruchtig is Willie Oosterhuis, die het hele programma op gezellige wijze aan elkaar praat en op zaterdagavond ook de Hollandse Avond zal presenteren.

De Hollandse Avond is één van de leukste muziekfestijnen van Nederland. Je kunt heerlijk uit je dak gaan met bijvoorbeeld Mooi Wark en chauffeursheld Henk Wijngaard.

Spannende uitslagen verkiezingen

De zondagochtend begint spannend voor de deelnemers van de Mooiste Truck-verkiezing. Zij krijgen vanaf 10:00 uur de uitslag van de negen categoriën te horen.

Om 11:30 wordt op het rechte stuk voor de hoofdtribune bekend gemaakt welke truck de Mooiste Truck van Nederland is, één van de meest prestigieuze truckprijzen die er in Europa te winnen is.

Om 13:30 wordt de uitslag van de Special Paint-verkiezing bekend gemaakt en om 15:15 is de finale van Decibellencontest.

Lekker slenteren

Maar er is uiteraard nog veel meer te doen. Je kunt je sowieso al uren vermaken door lekker langs de baan te slenteren en alle trucks te bewonderen, collega’s en vrienden te ontmoeten, en lekker op de paddock de klassiekers en Amerikanen te bekijken.

Ook de Showstraat is zeer de moeite waard met showtrucks en Special Paint-trucks uit heel Europa. Verder moet je natuurlijk de 27 deelnemers in de Mooiste Truckstraat even bekeken hebben.

Veel nieuws bij de truckmerken

Maar ook de aanwezige truckmerken op het Beursplein hebben veel bijzonders staan. Bij Volvo vind je bijvoorbeeld de nieuwe FH, FM, FMX en FE/FL-series. Scania heeft een showtruck van Svempa en de nieuwe Streamline-serie op de stand staan. Bij DAF vind je niet alleen de nieuwe XF en CF; ook een zware Peterbilt en Kenworth staan op de stand, van het Amerikaanse moederbedrijf van DAF Paccar. Bij Renault kun je daarnaast de nieuwe T-serie van dichtbij bewonderen!

Truckstar Festival 2013 is bijna begonnen

Al met al is er genoeg – te veel – te doen. We wensen alle deelnemers en bezoekers een topweekend toe, en voor degenen die nog even twijfelen of ze wel of niet zullen komen: kom naar Assen dit weekend! Je bent van harte welkom!

Truckstar Festival 2013 is bijna begonnen

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie