Truckstar Festival 2012 – Special Paint en Showtrucks

Tot zes jaar geleden was er alleen een Special Paint-verkiezing. Nu is daar ook de Showtruck-verkiezing bijgekomen. Beide zijn zeer populair: in totaal doen nu zo’n 120 trucks mee.

De verkiezingen zijn ieder jaar minstens zo spannend als de Mooiste Truck van Nederland-verkiezing. Uit heel Europa komen de meest spectaculaire trucks naar Assen om te pronken en mee te doen!


Special Paint

Onmogelijke opgave
Voor de jury van 2012 was het een bijna onmogelijke opgave om een nummer één, twee en drie te kiezen bij de Special Paint-trucks.

Matthew James uit Londen, Engeland wint de eerste prijs in de Special Paint-verkiezing op het Truckstar Festival 2012 met zijn fantastische R480 verhuis-combi. De jury was diep onder de indruk van de auto. Matthew heeft zijn Britse afkomst niet verloochend in het ontwerp en de opbouw, maar in de paintbrush-motieven wel mooie Europese elementen meegenomen.

Special Paint/Showtrucks

Dat Europese tintje is geen toeval. Matthew rijdt met de truck vooral tussen Engeland en Spanje en Frankrijk. Iets wat overigens best spannend is: “Ik laat alleen af en toe een collega op de snelweg rijden met deze auto. Zelf doe ik al het rijden op de kleine weggetjes, en geloof me dat zijn er genoeg in de Spaanse en Franse binnenlanden”, aldus Matthew.

Tweede prijs naar Zweden
De tweede prijs ging naar Svetsab uit Zweden met de duistere Scania R730 War Machine. Opvallend zijn de glimmende RVS details tussen het diepe zwart, zoals de enorme staande pijpen, het grote V8-logo daartussen en de uiterst strakke achterbumper. De voorkant van de auto steekt prachtig zwart af tegen het landschap.

Special Paint/Showtrucks

Derde prijs voor Weeda
Op de derde plaats vinden we de nieuwe en bijzonder dikke DAF XF105 510 van Weeda. Deze 6×2 trekker – in de bekende Weeda-kleurstelling – zit bijzonder strak in de lak en is meer dan af. De mooi donkere bullbar draagt daar uiteraard ook aan bij.


Showtrucks

Een Italiaanse patser pakt de eerste prijs bij de Showtrucks: de scherp gelijnde Scania R730 van de Italiaan Nicolo Domenico.

Nicolo had er absoluut niet op gerekend dat hij in de prijzen zou vallen, laat staan dat ie de eerste prijs bij de showtrucks zou krijgen, zo vertelde hij direct na het in ontvangst nemen van zijn beker.

Maar de auto is de prijs dubbel en dwars waard. Het kleurenschema is bizar evenals de scherpe lijnen en overige buitengewone details.

Het is echter de eerste keer dat hij met een truck op Assen is, en dat hebben we te danken aan de tussenkomst van Stefan van Swelm. Hij haalde Nicolo over om in Assen de sier te komen maken. Nicolo komt overigens wel af en toe in Nederland, maar dat is gewoon om te lossen en te laden.


Special Paint/Showtrucks

Tweede plaats
De tweede plaats bij de showtrucks is voor Per Brodde, met zijn Scania R560. Deze auto kennen we van de mooie reportage in Truckstar nr. 8. Deze auto is ook iedere dag hard aan het werk, het asfaltwerk om precies te zijn. Daar is echter niets van te zien!

Op avontuur in het zand

Derde plaats
De Scania 134M 500 van Arjan IJsinga uit Grijpskerk kreeg de derde prijs. Een beetje een exoot, aangezien het al een iets oudere auto is. Veel liefhebbers zullen daarom aangenaam verrast zijn!

Special Paint/Showtrucks