Truckstar Festival 2011 – Chauffeursspelen

De Chauffeursspelen
De chauffeursspelen zijn ieder jaar een cruciaal onderdeel van het Truckstar Festival. En daarmee bedoelen we ook echt ieder jaar, want de chauffeursspelen zijn net als het festival zelf, in 2011 de 31e ronde ingegaan.

Verschillende chauffeursverenigingen gingen ook dit jaar de strijd tegen elkaar aan, en het ging er behoorlijk fysiek aantoe. De spelen begonnen met de voorronde: het trucktrekken.

Interessant detail is dat de tijden zeer dicht bij elkaar lagen:

1 – 19,57 sec. Nienoord Truckers
2 – 19,69 sec. Schmitz Trailer Team
3 – 20,12 sec. Route Toeters
4 – 20,12 sec. Stichting Truckers Nijkerkerveen
5 – 21,87 sec. Truckdrivers Brabant
6 – 22,41 sec. Peeltruckers

Chauffeursspelen

De finale
De finale van de chauffeursspelen was nóg fysieker dan de voorrondes. De twee teams met de snelste tijden, de Nienoord Truckers en het Schmitz Trailer Team, streden tegen elkaar in de finale: een wedstrijdje ‘sumo-voetbal’! De eindstand werd 4-0 in het voordeel van het Schmitz Trailer Team, die hiermee de chauffeursspelen 2011 op hun naam zetten!

We stellen de verenigingen die dit jaar meededen aan je voor:

De Nienoord Truckers
Uit Groningen komen de Nienoord Truckers, een chauffeursvereniging met wegrestaurant In de Klaver te Niebert als thuisbasis. De Nienoordtruckers hebben een lange historie en begonnen in 1982 als zelfstandige chauffeursvereniging. Het Truckstar Festival is slechts één van de lange rits activiteiten waar de Nienoord Truckers ieder jaar bij betrokken zijn.

De Peeltruckers
Chauffeursvereniging De Peeltruckers komt, zoals de naam al doet vermoeden, uit een hele andere hoek van het land. Deze vrolijke club uit Milheeze werd in 1998 opgericht en is al jaren enthousiast betrokken bij het Truckstar Festival.

Schmitz Trailer Team
Het Schmitz Trailer Team is een chauffeursvereniging die gevestigd is in Zeewolde bij Bouwheer Zeewolde BV. Ook van deze vereniging gaf een zeer fanatiek team acte de présence tijdens de chauffeursspelen op het festival.

Stichting Truckers Nijkerkerveen
Ook in het midden van het land vinden we de Stichting Truckers Nijkerkerveen. Zoals veel chauffeursverenigingen rijden zij ieder jaar een truckrun: ‘Truckers voor Gehandicapten’ Het is een graag geziene club op het Truckstar Festival en zij gingen eveneens de strijd aan in de chauffeursspelen.

Truck Drivers Brabant
In Oosterhout vinden we sinds vijf jaar chauffeursvereniging Truck Drivers Brabant. Voorheen stond deze vereniging bekend als Truck Drivers Dongen, en deze club gaat al dertig jaar terug. Sinds 1997 doen ze mee aan de chauffeursspelen, waarmee ze een ervaren en geduchte tegenstander zijn voor de andere teams.

Routetoeters
De leden van chauffeursvereniging de Routetoeters uit Gorinchem sloopten vorig jaar fanatiek een auto in de strijd om de winst in de chauffeursspelen, en waren ook  driftig aan het slalommen. Dit jaar waren ze wederom van de partij!