| 15:09 | René Grünfeld

Truckstar-actie ‘Stop de kapers’

Iemand die je truck wil kapen om er narigheid mee uit te halen, hoe houd je die tegen?

Terroristen hebben de vrachtauto ontdekt als moordwapen. Maar het zijn niet alleen fanatiekelingen met extreme religieuze of politieke ideeën die er met je truck vandoor willen. Ook voor dieven zijn onze mooie, technisch goed onderhouden vrachtwagens aantrekkelijk. Over de lading praten we dan nog niet.

Nadenken

De recente aanslagen in Nice, Berlijn en Stockholm zijn echter wel aanleiding om nog eens goed na te denken over de manier waarop je kapingen en brutale diefstallen kunt voorkomen. De truckfabrikanten doen dat, maar het zou best eens kunnen dat de betere ideeën uit de praktijk komen. Bij de chauffeurs vandaan dus. Daarom zet Truckstar een actie op touw. Wie heeft het slimste idee waarmee we kapers de pas kunnen afsnijden? Het moet iets zijn wat ook bij bestaande trucks te gebruiken is, geen handen vol geld kost en gemakkelijk te bedienen is voor de chauffeur.

Inzenden

Denk je dat jij het ei van Columbus hebt gevonden? Laat het de redactie weten. Wij van onze kant stellen de bedenker van de beste oplossing een mooi modelletje in het vooruitzicht en zullen daarnaast proberen om het uitgevoerd te krijgen.

Stuur een duidelijke beschrijving van je idee met vermelding van naam en contactgegevens voor 1 mei naar redactie@truckstar.nl en wij gaan er mee aan de slag!

 

5 Reacties
  1. De minimale maatregel die je als chauffeur kan nemen, is dat je de vrachtwagen nooit (ook niet voor korte tijd) onafgesloten achterlaat met de sleutel in het contactslot!

  2. Paniekknop in de auto.zodra deze door de chauffeur geactiveerd wordt gaat er een signaal naar de planning.deze kunnen dan de autoriteiten waarschuwen en vanuit de planning de dieseltoevoer bv via een signaal stoppen waardoor de wagen niet veder kan.misschien nog wel verder uit te breiden met akoestische signalen.

  3. Stem herkenning ,bij highjacking een noodstop die signaal geeft zodat auto blokkeert. Dus een noodknop op diverse plaatsen in de cabine bij activering gelijk blokkade .wij hebben nu al niet herkenbare schakelaar om laadklep aan uit te zetten is deze inheschakeld kun je niet starten .

  4. Stem herkenning ,bij highjacking een noodstop die signaal geeft waardoor auto blokkeert. Dus een noodknop op diverse plaatsen in de cabine bij activering gelijk blokkade .wij hebben nu al niet herkenbare schakelaar om laadklep aan uit te zetten is deze inheschakeld kun je niet starten .

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie