Info algemeen
| 20:48 | Korneel Luth

Trucks in overtreding tijdens controle

Geen van de gecontroleerde trucks tijdens een controle op de A29 bleek aan de aan de wettelijke eisen te voldoen.

De Landelijke Eenheid van de politie heeft op vrijdag 3 april op de A29 tussen Numansdorp en Barendrecht een transportcontrole uitgevoerd.
 
Tijdens de controle door specialisten van de Landelijke Eenheid bleek dat geen van de gecontroleerde voertuigen aan de wettelijke voorschriften voldeed.

Technische gebreken, ongezekerde ADR-lading

Er werden voornamelijk technische gebreken geconstateerd maar tegen één bestuurder werd proces-verbaal opgemaakt omdat hij zijn ADR-lading ook niet goed had gezekerd. Dezelfde chauffeur was ook niet in het bezit van het juiste vervoersdocument voor die gevaarlijke stoffen.

Tegen een andere bestuurder werd een boeterapport uitgeschreven omdat hij zijn schijven niet toonde. Een derde chauffeur had niet voldaan aan de dagelijkse rust van minimaal elf uur en krijg daarom een bevel tot staken van de arbeid.

Onduidelijkheid werken in Nederland

Daarnaast bleek bij een chauffeur onduidelijkheid te bestaan of hij wel in Nederland mocht werken. In samenwerking met de Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid wordt nu een nader onderzoek ingesteld of de man wel of in Nederland hier mag werken.

Foto: Eerdere controle in de regio Rotterdam.

Klik hier voor het nieuwsoverzicht

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie