Truck voor de dronken medemens
| 17:25 | Korneel Luth

Truck voor de dronken medemens

Een truck voor de dronken medemens, dat klinkt vreemd, maar in de Engelse stad Bristol hebben ze er één.

Het gaat om een DAF CF-trekker met een drie-assige behandelingstrailer voor erg dronken mensen. Want wie in het weekend ’s avonds wel eens in het centrum van een Engelse stad is geweest, begrijpt onmiddellijk het nut van deze bijzondere truck. Met de inzet ervan zal de druk op Britse ambulance-crews, politie-agenten, politiebureaus en ziekenhuizen aanzienlijk verlicht worden.

De trekker-oplegger heeft de toepasselijke naam ‘drunk tank’, een term uit Amerika, en is helemaal ingericht voor het verzorgen en laten bijkomen van uitgaanspubliek dat zo dronken is geworden dat ze een gevaar voor zichzelf – en eventueel hun omgeving – zijn geworden.

In de trailer kunnen elf mensen tegelijk behandeld worden voor hun dronkenschap en hun roes uitslapen. Daarvoor zijn er acht bedden aanwezig, drie speciale stoelen, twee douches en een pomp- en spoelkamer voor de ergste gevallen.

De eerste van tien

De dronkenmanstruck van Bristol is de eerste van tien trucks die in Groot-Brittannië op de weg gezet worden. In de weekenden komen de trucks op strategisch gekozen locaties te staan in de uitgaansgebieden van Britse steden. Een mooie weekendservice dus, maar de wagens zijn niet goedkoop.

De trucks kosten maar liefst 500.000 pond per stuk. De Britse belastingbetaler draait daar echter niet voor op, zo meldt de Bristol Post. Ze worden mogelijk gemaakt door een financiële garantie van de National Licensed Trade Organisation, een non-profit organisatie die verantwoord alcoholgebruik promoot.

Foto: De eerste van tien drunk tanks is voor de West-Engelse stad Bristol. (Bristol Post)


Klik hier voor het nieuwsoverzicht


Meepraten? Schrijf hier jouw reactie