Truck BAS Etten Leur doorstaat tornado
| 13:30 | Truckstar Redactie

Truck BAS Etten Leur doorstaat tornado

De ravage na een tornado in Italië was enorm, maar een truck van BAS Transport uit Etten Leur overleefde het.

Maandag 29 juli trok er een tornado over het stadje Grezzago bij Milaan en het industrieterrein aldaar. Midden in het spoor van vernieling en de chaos stond één truck gewoon nog overeind: de auto van chauffeur Arnold Heeren.

Arnold had zich net gemeld bij een loods op het industrieterrein, om te laden voor Nederland. Hij meldde zich bij het bewakershokje bij de poort en vervolgens op het kantoor.

Paniek

“Plotseling waaide een stuk zeil door het raam naar binnen”, zegt Arnold. Iedereen raakte in paniek. Mensen sprongen onder bureaus, Arnold ook. In no-time tijd was alles weer voorbij.

Buiten bleek dat het hokje van de bewaking tientallen meters verder terecht was gekomen. En ook zijn truck moet zijn opgepikt door de tornado. Onder de vrachtwagen lag een stuk dakleer. Dat komt er niet zomaar. “De truck moet omhoog zijn gegaan en op het dakleer zijn terechtgekomen”, aldus Arnold. De aanhanger achter de truck stond door de tornado niet meer helemaal recht en is door een kraan weer op zijn pootjes gezet.

Technisch helemaal in orde

De truck en aanhanger zijn vervolgens naar een garage geweest voor een controle: “Technisch is de vrachtwagen helemaal in orde. Die kan de 1000 kilometer terug naar Etten-Leur rijden. Ik denk dat er alleen wat spuitwerk hoeft te worden gerepareerd”, aldus eigenaar Lorenzo Bas van transportbedrijf BAS uit Etten-Leur tegen het ANP .

“De schade valt mee, maar onze chauffeur is in een ziekenhuis gecontroleerd. Daar bleek dat hij alleen een verhoogde bloeddruk had. De chauffeur en de truck kunnen snel terug naar Nederland”.

Openingsfoto (ANP): Deze Italiaanse wipkar staat wel overeind, maar is er niet zonder zeil-scheuren vanaf gekomen.

Truck BAS Etten Leur doorstaat tornado
De chaos bij een van de getroffen bedrijven op het industrieterrein van Trezzo sullAdda en Grezzago. (ANP)

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie