helpen
| 20:25 | Bert Mateboer

Transportbedrijven helpen elkaar

Werkgevers, vakbonden en werknemers gaan de handen ineen slaan. Dit doen ze om de gevolgen van de coronacrisis voor het transport zo klein mogelijk te houden. Onder het motto ‘Wij helpen elkaar’ lanceren ze een campagne om vraag en aanbod bij elkaar te brengen.

Op dit moment zien we dat transportbedrijven die werken voor supermarkten kampen met te weinig trucks en te weinig chauffeurs. Tegelijkertijd is er bij transporteurs die werken voor de horeca juist sprake van overcapaciteit. Via een speciale site www.stlwerkt.nl/wijhelpenelkaar gaan de organisaties proberen vraag en aanbod te matchen, zonder dat daar kosten aan verbonden zijn. Elisabeth Post, bestuursvoorzitter van TLN: “Het is van groot belang dat zoveel mogelijk werkgevers hun bedrijf kunnen voortzetten. Daardoor kunnen werknemers werk en inkomen behouden.”

Sectorinstituut Transport en Logistiek (STL) zorgt voor de uitvoering van de maatregelen. Willem de Vries, directeur van STL: “Als eerste zetten we het mobiliteitscentrum bij STL in om vraag en aanbod van materiaal en chauffeurs bij elkaar te brengen. We doen dat voor alle transportbedrijven. Iedereen kan zich aanmelden via de website van STL. Laten we elkaar helpen!”

Volgens De Vries zijn er nog meer initiatieven in ontwikkeling om de gevolgen van de coronacrisis voor het transport zo gering mogelijk te houden.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie