de hondsrug
| 12:48 | Robert Servaas

Transportbedrijf de Hondsrug kiest voor S-Way

Transportbedrijf de Hondsrug heeft onlangs een Iveco S-Way met 480 pk in gebruik genomen. In combinatie met de nieuwe truck hebben zij ook een multifunctionele kipoplegger aangeschaft die rondom voorzien is van camerasystemen, zodat de chauffeur volledig zicht heeft rondom het voertuig.

Met de komst van de Iveco wordt het wagenpark uitgebreid naar 18 trekkende eenheden. Transportbedrijf de Hondsrug is gespecialiseerd in het transport van zand, grind en beton. Daarnaast verzorgen zij nevenactiviteiten zoals het vervoeren van cement en droge mortel. De nieuwe truck wordt ingezet voor opdrachtgever Vos Zand & Grind BV om voornamelijk zand te transporteren naar diverse locaties in Nederland. Zodoende is de S-Way gehuld in de huisstijl van Vos Zand & Grind.

Hoog netto laadvermogen

Eigenaren Hans en Gerrie Fuhler hebben namens Transportbedrijf de Hondsrug gekozen voor een rondom luchtgeveerde truck met 480 pk, omdat zij hiermee dagelijks zo’n 33 ton per rit en circa 45.000 ton op jaarbasis aan zand en grind vervoeren. Het woog in de keuze voor een nieuwe truck in grote mate mee dat de S-Way een laag eigen gewicht kent van zes ton, waardoor het transportbedrijf met haar nieuwe 50 tons combinatie een hoog netto laadvermogen overhoudt.

De service van Cornelis Bedrijfsauto’s, de persoonlijke aandacht en de prettige omgang met de medewerkers van de Iveco-dealer in Hoogeveen gaven de doorslag om voor de S-Way te kiezen.

Uitrusting

De nieuwe trekker van Transportbedrijf de Hondsrug is af-fabriek voorzien van een luchtgeveerde vooras met brede 385/55R22,5 banden. Maar ook opties zoals een lederen stuurwiel en twee geventileerde stoelen. Door de aanwezigheid van een koelkast met vriesvak, een extra koelbox en een Hi-Connect infotainmentsysteem met Apple Carplay, Android Car en TomTom trucknavigatie, heeft de chauffeur alle luxe aan boord. Op aanvraag heeft Cornelis Bedrijfsauto’s in Hoogeveen RVS lampenbeugels met Lazer Lights en LED-zwaailampen op het dak gemonteerd. Daarnaast heeft de dealer ook gezorgd voor een RVS beugel met LED werklampen achter de dakspoiler. De trekker is verder compleet uitgerust met LED-verlichting en een lichtbak waar de naam van de opdrachtgever in is verwerkt.

Communicerende oplegger

Speciaal voor de komst van de nieuwe Iveco heeft De Hondsrug ook een nieuwe oplegger aangeschaft. Deze communiceert rechtstreeks met de chauffeur. Hij kan de kipper met één druk op de knop in beweging brengen via een eenvoudig bedieningssysteem in de cabine. Daarnaast kan hij vanuit zijn positie achter het stuur via een extra boordcomputer alle data aflezen over de oplegger.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie