| 12:26 | Arjan Olsthoorn

Transport Keijzer kiest voor Volvo FH

Transport Keijzer uit Oegstgeest heeft vier nieuwe Volvo FH 460-trekkers opgenomen in het wagenpark. De Volvo 4×2- en 6×2-trekkers zijn het afgelopen jaar stapsgewijs geleverd.

Om alle transporttaken uit te kunnen voeren, beschikt Transport Keijzer over een divers wagenpark. De vier nieuwe Volvo FH 460-trekkers zijn deels uitbreiding en deels vervanging van de vloot. De Volvo FH 4×2-trekkers worden ingezet voor tal van (inter)nationale transporttaken. “De 6×2-trekker, die is voorzien van een elektro-hydraulisch gestuurde voorloopas, zetten we voornamelijk in voor zwaar transport in Nederland”, vertelt Keijzer.

Bij de configuratie was er volop aandacht voor brandstofefficiency. Keijzer: “Iedere druppel telt. Wij kijken steeds hoe we brandstof kunnen besparen, zowel uit kostenoogpunt als vanwege het milieu.” De Volvo’s FH zijn voorzien van de verbeterde D13-dieselmotor die voldoet aan de nieuwe Euro 6 stap D-voorschriften, waarbij een combinatie van kleine verbeteringen resulteert in nog meer brandstofefficiency.

Met het oog op rij- en werkcomfort zijn de trucks voorzien van een Volvo I-Shift-versnellingsbak en de cabines rondom luchtgeveerd. De trucks hebben ook een comfortabele chauffeursstoel, lederen stuurwiel en armsteun, magnetron, koelkast en allerlei veiligheidssystemen.

Volvo
Het wagenpark van Transport Keijzer bestaat uit 24 trucks, waarvan zeventien Volvo-trucks. “Twintig jaar geleden hebben wij de eerste Volvo-truck gekocht, vooral omdat Jorg gek is van Volvo”, vertelt Keijzer. “In de jaren die volgden zijn er heel wat trucks bijgekomen. Volvo biedt bewezen kwaliteit: het zijn hoogstaande, complete en comfortabele voertuigen die er prachtig uitzien en waar chauffeurs graag mee werken.”

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie