Trailerbouwer Doll in problemen
| 19:40 | Korneel Luth

Trailerbouwer Doll in problemen

De Duitse trailerbouwer Doll heeft uitstel van betaling aan moeten vragen.

Doll Fahrzeugbau, gevestigd in het Duitse Oppenau, en Doll Sachsen in Mildenau vroeg donderdag 17 april uitstel van betaling aan te vragen.

Een vordering van een aantal banken om een langlopend krediet terug te betalen, bracht het bedrijf in één klap op de knieën.

Geen omval-scenario’s

Op 22 mei, de dinsdag na Pasen zal een bewindvoerder de leiding van Doll overnemen, zo meldt de nieuwssite Baden Online. Het is echter niet de bedoeling dat de trailerbouwer omvalt. Men wil snel een nieuwe investeerder vinden om het bedrijf een nieuwe kapitaal-injectie te kunnen geven. Ook een algehele overname is een optie.

Het management had recentelijk al hoopgevende gesprekken gevoerd met enkele potentiële investeerders en overname-kandidaten.

Zwakke positie is opmerkelijk

Gezien de huidige volle orderboeken en het succes van bijvoorbeeld de Panther-dieplader (zie foto) is het opmerkelijk dat Doll haar financiële positie niet op orde heeft. Tussen 2009 en 2012 draaide het bedrijf echter verlies, terwijl het net zwaar geïnvesteerd had – 11 miljoen euro – in een nieuwe onderdelen-fabriek in Oppenau. Na 2012 kwam er een kortdurende opleving, maar vielen enkele klanten weg, waaronder de grootste klant luchtvaartmaatschappij Lufthansa.

Het bedrijf is momenteel 136 jaar oud, en kroop in 2003 ook al door het oog van de naald.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie