Tracons voor van den Haak
| 11:05 | Korneel Luth

Tracons voor van den Haak

Van den Haak heeft onlangs negen nieuwe Tracon opleggers in gebruik genomen.

Het betreft twee-assige huifopleggers, met een verzwaard chassis. “Een bewuste keuze”, zegt Herman Vermeulen, operationeel directeur: “Hiervoor hadden we voor dit werk drie-assige trailers met een hefbare as. In de praktijk bleken deze trailers onderhoudsgevoeliger door de derde as. In het werk hebben we feitelijk aan gewicht nooit meer dan tien ton lading.” 

Automotive distributie

“De nieuwe Tracon trailers zijn een uitbreiding van onze activiteiten. We hebben een aantal klanten in de automotive-sector en daarvoor zijn deze opleggers. Feitelijk zijn ze toegesneden op het vervoer voor een bepaalde klant, pendelwerk tussen verschillende vestigingen, maar we hebben ze zodanig uitgevoerd dat ze breder inzetbaar zijn.”

Van Dijk Groep

De trailers werden geleverd door de Van Dijk Groep. “Samen met Van Dijk hebben we de configuratie samengesteld. Tracon heeft een samenwerkingsverband met de Nederlandse Volvo Trucks-dealers en dus ook met de Van Dijk Groep. Zo hebben deze trailers trommelremmen en is het een volledig huif, waardoor we ook aan de zijkant kunnen laden en lossen. Dat laatste is om de trailers ook op ander werk in te kunnen zetten.”

Van Dijk verzorgt het volledige onderhoud aan het getrokken materieel, in totaal vijftig trailers. Daarnaast hebben we ook alle laadkleppen in onderhoud gegeven. Voor ons is het een enorm efficiënte samenwerking. Zij weten wat we nodig hebben en kunnen snel en flexibel handelen.”

Tracons voor van den Haak
De officiële overhandiging.

Van den Haak: oud maar modern

Van den Haak is een modern transportbedrijf met inmiddels meer dan een eeuw ervaring in distributie. Het bedrijf heeft 95 trekkende eenheden, is zelfstandig en heeft zich voor een fijnmazig netwerk aangesloten bij TransMission. De diensten zijn: 24-uurs dagdistributie in de Benelux, nachtdistributie, warehousing en enkele extra services.

Tracon Ecocombi

Tracon Ecocombi is iets jonger en reeds 34 jaar een bekend trailermerk. Het biedt een vrij uitgebreid pakket aan trailers en specificaties aan, waaronder ook LZV’s. Er is keuze uit bijna duizend basismodellen en ruim 800 opties. 

Klik hier voor het nieuwsoverzicht

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie