Topman Scania Lundstedt naar Volvo
| 18:51 | Korneel Luth

Topman Scania Lundstedt naar Volvo

Martin Lundstedt, de topman van Scania gaat naar Volvo.

Dat bevestigen verschillende bronnen binnen Scania. Martin Lundstedt heeft afgelopen week abrubt het werk bij Scania neergelegd. Hij zou komende herfst bij Volvo beginnen, wederom als topman.

Lundstedt trad in 2011 aan als CEO van Scania en volgt bij Volvo Olof Persson op, die het bedrijf in oktober zal verlaten.

Het vertrek van Lundstedt komt voor velen als een donderslag bij heldere hemel. De vraag is echter of de nieuwe eigendomsconstructie van Scania, als Volkswagen-dochter, iets met het vertrek te maken kan hebben.

Onrust binnen VW

Bij VW rommelt het namelijk. Dit weekend werd bekend dat President-commissaris Ferdinand Piëch opstapt en dat ook zijn vrouw Ursula Piëch uit de raad van commissarissen stapt.

Aanleiding was dat Piëch en de familie Porsche zich distantantieerden van VW-topman Martin Winterkorn, die echter veel steun geniet binnen het bedrijf.

Vertrek Persson na afname winst

Het vertrek van Lundstedt kan echter ook een slimme move van Volvo zijn geweest, en een goed aanbod naar Lundstedt.

Persson kreeg de afgelopen jaren kritiek omdat de winstmarges binnen het Volvo-concern de afgelopen jaren afnamen, ondanks een bezuinigingsronde binnen het bedrijf. Onder leiding van Lundstedt wist Scania de winstgevendheid juist te vergroten.

Lundstedt was de grote afwezige tijdens de finale van de Scania Young European Truck Driver-competitie in Södertälje dit weekend.

Lees ook:

Scania topman optimistisch

Scania CEO-Lundstedt nieuwe voorzitter ACEA

Klik hier voor alle Scania-nieuws

Klik hier voor alle Volvo-nieuws

Klik hier voor het nieuwsoverzicht

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie