| 13:53 | Jasper Egberts

Twee keer Iveco Stralis voor Tontrans

Tontrans uit Best heeft twee nieuwe IVECO Stralis trekkers in gebruik genomen. Beide voertuigen zijn een uitbreiding van het wagenpark. Deze zeer rijk uitgeruste trucks, voorzien van 480 pk sterke 11-liter dieselmotoren, worden ingezet voor nationale en internationale transportwerkzaamheden.

Dit zijn de eerste twee IVECO’s in het wagenpark van Tontrans. Overigens is mede-eigenaar Ton van Genugten niet vreemd van IVECO, hij is sinds 2016 de coureur van Dakar-team Petronas de Rooy IVECO.

Dik uitgerust

Het zijn twee opvallende verschijningen geworden. De twee nieuwe IVECO trekkers zijn uitgerust met Hi-Way slaapcabine. Daaronder bevinden zich de 480 pk en 2300 Nm krachtige Cursor 11 dieselmotoren, gekoppeld aan de Hi-Tronix (ZF Traxon) volautomatische versnellingsbak. Aan het chassis is een hydrauliek-installatie gemonteerd.
De chauffeurs van Tontrans zullen met deze nieuwe IVECO’s voornamelijk langere internationale ritten maken. De cabines zijn voorzien van alle comfort en luxe zoals standairco, standverwarming, grote koelkast onder het bed, Iveconnect multimediasysteem en magnetron.
De trekkers zijn uitgevoerd in de kleur rood, net als het complete wagenpark van het transportbedrijf uit Best. Vele details maken het uiterlijk van de nieuwe trucks compleet: Aluminium Alcoa velgen, lampenbeugel met verstralers en zwaailampen, in rood mee gespoten zonneklep, IVECO spatlappen aan de voorzijde en de lage chromen push bar.

Tontrans

Tontrans is een jong en dynamische transportonderneming, opgericht door Ton van Genugten en zijn zus Claudia. Met een modern wagenpark verzorgt het bedrijf transporten van agrarische en industriële (vloeibare en stapelbare) producten door heel Europa.

Ton van Genugten en Dakar

Sinds 2013 is Ton van Genugten betrokken bij de Dakar Rally: In 2013 als monteur, sinds 2014 is hij één van de coureurs in het truckklassement. Sinds 2016 rijdt Van Genugten voor Team Petronas De Rooy IVECO. In 2016 en 2017 reed hij als snelle assistentie van Gerard de Rooy, met een IVECO Trakker. Tijdens de afgelopen Dakar-Rally in januari reed hij voor het eerst met een IVECO Powerstar. En zeer succesvol: hij ging met 4 etappeoverwinningen naar huis.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie