vrachtwagennavigatie
| 15:32 | Arjan Olsthoorn

TomTom introduceert vrachtwagennavigatie in mobiele app

TomTom, de kaartenmaker en specialist op het gebied van navigatie introduceert speciale routes voor vrachtwagens in de TomTom GO Navigation-app. Daarmee wil het bedrijf voldoen aan de behoeften van vrachtwagenchauffeurs.

Naast de navigatiemogelijkheden van GO Navigation, stelt dit chauffeurs in staat om routes te plannen die rekening houden met de afmetingen van hun voertuig, brandstofvereisten, gewenste maximumsnelheden en lading (zoals vervoer van gevaarlijke stoffen).

‘Gamechanger’

Chauffeurs kunnen ook meerdere bestemmingen achter elkaar plannen en hebben toegang tot een overzicht van praktische locaties onderweg, zoals tankstations die geschikt zijn voor hun voertuig en speciale vrachtwagenstops. De toevoegingen voor vrachtwagens werken in combinatie met de bestaande navigatiefuncties van de app, waaronder intuïtieve rijstrookaanwijzingen, live verkeersinformatie en de routebalk – een handige momentopname van de route, haltes, relevante waarschuwingen en beperkingen die gelden.

“Vrachtwagennavigatie op een mobiele telefoon is een echte gamechanger. Dit is het resultaat van TomTom’s langdurige relatie met professionele chauffeurs. Na jarenlange ervaring met navigatiesystemen voor vrachtwagenchauffeurs begrijpen we de grootste pijnpunten van deze branche. Daardoor konden we een oplossing ontwikkelen voor de ontbrekende functies in bestaande navigatie-apps”, zegt Pim Spaanderman, Managing Director bij TomTom Consumer.

Aankomsttijden

Stiptheid is van cruciaal belang in de transportsector. De verwachte aankomsttijden (ETA’s) van TomTom behoren niet alleen tot de nauwkeurigste ter wereld, ze passen zich ook aan op basis van real-time verkeersgegevens, waardoor chauffeurs een realistische momentopname van hun schema krijgen.

De gebruikersinterface van TomTom GO Navigation is ontworpen om afleiding tot een minimum te beperken en de aandacht op de weg te houden – iets dat erg belangrijk is voor iedereen die aan het verkeer deelneemt. En met Android Auto™-compatibiliteit hebben bestuurders ook de mogelijkheid om de route te synchroniseren met hun scherm in het dashboard.

Veranderende verkeersregels

Door rekening te houden met factoren zoals voertuiggrootte en vrachttype, helpt deze toevoeging aan de app professionele chauffeurs bij hun werk. Zo blijven ze op de hoogte van de steeds veranderende verkeersregels, vermijden ze verboden routes en zijn ze op de hoogte van beperkingen rondom het vervoer van gevaarlijke stoffen. Updates zitten al in de pijplijn. Zo zal de app binnenkort rekening houden met andere zaken, zoals lage-emissiezones.

Lees ook: Verduyn Group neemt Troost Group over

“Als vrachtwagenchauffeur van de derde generatie kan ik met enig vertrouwen zeggen dat deze toevoeging als geroepen komt. Het feit dat TomTom’s navigatiefuncties voor grote voertuigen nu in één app staan, is een grote overwinning voor de transportsector”, zegt Luke Cuss, een van TomTom’s vrachtwagenambassadeurs.

Luke vervolgt: “Het werk voor vrachtwagenchauffeurs wordt steeds uitdagender. Veranderende verkeersomstandigheden en regelgeving kunnen moeilijk bij te houden zijn – maar deze toevoeging aan de app zal ons helpen. We kunnen ons zo beter concentreren op de weg die voor ons ligt, genieten van de rit en op schema blijven.”

2 Reacties
  1. Ik werk al meer dan 25 jaar met totom en ben zeer tevreden , op één ding na de contact service was toen ook goed als je een vraag had kon je klanten service bellen tot s’avonds 22.00 uur en je probleem was opgelost. Nu is de service gewoon ruck zo erg dat ik van plan was om na wat anders te kijken .Ik heb de laatste 4 weken toch bij 3 collega’s de tomtom expert aan geraden en hebben deze ook gekocht maar heb wel de waarschuwing mee gegeven over de zeer slechte communicatie. Tomtom ik zou er toch eens over nadenken dat telefonisch te verbeteren anders gaat dit toch klanten kosten
    Nu het volgende de app mydrive wil vaak niet synchroniseren met de tomtom go expert7″
    De app is regelmatig mij account kwijt en moet ik op nieuw inloggen en dat gaat ook al moeilijk
    Eerder was dat niet zo ik logde één keer in en werdt mij wachtwoord onthouden en kon ik snel mijn route synchroniseren. De verbindingen tussen mij telefoon en totom zijn ver bonden maar niet synchroniseren.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie