Toevallige vriendschap
| 17:22 | Truckstar Redactie

Toevallige vriendschap

Konvooikaart-winnaars ochtendshow Giel Beelen treffen elkaar op Truckstar Festival

Bijna tradioneel geeft radiomaker Giel Beelen voorafgaand aan het Truckstar Festival een konvooikaart weg door middel van een online fotoverkiezing . Dit jaar was Niels van den Elzen uit het Brabantse plaatsje Zeeland de gelukkige: hij wist met zijn Scania R500 betonmixer veel stemmen te verzamelen.

De daadwerkelijke winnaar van de contest was echter Mart Vollenberg uit het Limburgse Horst, met zijn splinternieuwe DAF XF 105 Super Spacecab. Door een gebrekkig telefoonsignaal in Wales; waar Mart op dat moment reed ging de felbegeerde konvooikaart in de eerste instantie aan zijn neus voorbij: de bebrilde 3FM radio-dj kon Mart niet bereiken. Beelen belde vervolgens Niels; de nummer twee op de lijst. Niels: “Voor mij een geluk bij een ongeluk. Van tevoren was ik al ingeseind door de redactie van Giel Beelen dat ik bij de kanshebbers hoorde en zat dus al met smart te wachten. Ik was erg blij dat Mart de telefoon niet oppakte waardoor ik de kaart won, maar tegelijkertijd vond ik het sneu voor hem.”

Maar, omdat we bij Truckstar de beroerdste niet zijn besloten we ook Mart en zijn DAF alsnog uit te nodigen. Tenslotte is de in wit en zacht blauw en groen uitgevoerde trekker een terechte winnaar. 

Puur Toeval

Eind goed, al goed voor Mart. Vervolgens kreeg het verhaal kreeg op het Truckstar nog een bijzondere wending: puur toevallig kwamen de imposante DAF en de Scania betonmixer tussen 2000 andere trucks precies tegenover elkaar te staan op het TT- circuit. Mart: “Dat was een leuke bijkomstigheid, Niels en zijn vrienden waren prima overburen. We hebben tijdens het Festival gezellig samen een paar biertjes gedronken, en ook nu hebben we nog steeds op een leuke manier contact.”

Een tweede toevalligheid in dit verhaal is dat we Niels enkele maanden terug geïnterviewd hebben voor een reportage over zijn nieuwe betonmixer: in Truckstar nummer 10 kun je alles lezen over Niels en zijn unieke vijfassige Scania!

Foto: om de bijzondere ontmoeting vast te leggen zette Niels zijn truck op zondagmiddag naast de DAF van Mart.  

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie