| 14:53 | Klaas-Jan van Roekel

Mammoet Rallysport rijdt toch Dakar

Martin van den Brink neemt met team Mammoet Rallysport toch deel aan Dakar 2017. En dat is mooi nieuws na een aantal flinke tegenslagen afgelopen jaar. In januari ging de Renault Sherpa rallytruck verloren tijdens de tweede etappe van de Dakar Rally. De remmen werden te heet en de rallytruck vatte toen razendsnel vlam. Nadat er een nieuwe Renault Sherpa was gebouwd, volgde het tweede deel in de dramaserie. Tijdens een test in Slowakije ging de nieuwe Sherpa eveneens voor een groot deel in vlammen op. Martin: “Het was tijdens een klantenevenement van Renault Central East. We hadden te maken met veel tijdsdruk en tijdens een rit sprong de olieleiding. De olie lekte vervolgens over de turbo en voor we het wisten stond de truck in brand”.

Steun
“Ik zag het toen even niet meer zitten”, aldus de 46-jarige Harskamper, ,,ook omdat het geld gewoon op was”. Hij kreeg echter onmiddellijk steun van diverse kanten. “De eerste weken van oktober hebben we gesproken met onze partners. Zij hebben er samen voor gezorgd dat wij een nieuwe Sherpa kunnen bouwen. Ik ben heel dankbaar dat zij ons de helpende hand hebben toegestoken. Daardoor kunnen we toch met het complete team en met de gewenste trucks aan de Dakar Rally deelnemen”. Wel begint de tijd te dringen voor het team uit Harskamp en daarom wordt in Tsjechië in een drieploegendienst aan de nieuwe truck gewerkt .

Op 10 en 11 november test Van den Brink de nieuwe truck in Slowakije en op 25 november moeten de trucks van het team al inschepen voor de reis naar Zuid-Amerika.

Terug naar het Truckstar nieuwsoverzicht

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie