Chauffeurstekort
| 15:48 | Rik Werner

TLN ziet ook in tweede kwartaal chauffeurstekort toenemen

Transportondernemers kampten ook in het tweede kwartaal van dit jaar met een schreeuwend tekort aan chauffeurs. Dat blijkt uit de meest recente conjunctuurenquête van Transport en Logistiek Nederland.

Bijna 40 procent van de transportondernemingen meldt, aldus TLN, een tekort aan arbeidskrachten, hoofdzakelijk chauffeurs. Het aantal te vervullen vacatures ligt op het hoogste niveau sinds 2008, zijinstroomprojecten ten spijt.

Bouwmaterialen

Onder andere door de aantrekkende economie bereikte de bedrijvigheid in de transportsector in het tweede kwartaal van dit jaar het hoogste punt in zes jaar. De deelmarkten die volgens TLN het meest profiteren van de groei zijn de sierteeltsector en het vervoer van bouwmaterialen. Dat laatste is direct terug te voeren op de oververhitte huizenmarkt. Ook het tank / silovervoer en geconditioneerd transport (gekoeld en verwarmd transport) deden het goed in het tweede kwartaal. De internationale bedrijvigheid laat eveneens een stijgende lijn zien. Hier geven de transporteurs voor het eerst in jaren een cijfer boven de 8.

Winstgroei

Het omzetniveau is ten opzichte van het voorgaande kwartaal gestegen. Het winstniveau steeg in Q2 naar het hoogste punt sinds eind 2015. ,,Dat is heel belangrijk voor de transportsector”, aldus TLN voorzitter Arthur van Dijk. ,,De sector heeft na de crisis weer wat vet op de botten nodig. In de komende jaren komen er nog stevige investeringen in onder andere duurzaam materieel aan. Daar moet ook ruimte voor zijn.”

Terug naar het Truckstar nieuwsoverzicht.

 

1 Reactie
  1. Ik ben al heel lang bezig om bij bedrijven en instanties om aan te geven dat ik het bbl of bol opleiding via hun zou willen doen maar iedere keer wordt het afgewezen met de mededeling we hebben last van de economie of we hebben genoeg chauffeurs net als bij arriva maastricht om een opleiding te gaan volgen tot buschauffeur dus geloof er niet veel van dat er in de transportsector te weinig chauffeurs zijn

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie