Tips gevraagd overval chauffeur
| 18:16 | Korneel Luth

Tips gevraagd overval chauffeur

Op zaterdag 21 november werd in Leiderdorp een bloemenrijder overvallen en beroofd; het was geen gelegenheidsoverval.

Dat vermoedt de politie, die op zoek is naar tips. De overvallers waren namelijk exact op het juiste moment op de juiste plaats om de chauffeur te beroven van zijn gehele ritomzet.

Het slachtoffer heeft een vaste bloemenlijn naar Duitsland. Na afloop van zijn meerdaagse rit parkeerde de chauffeur zijn truck op zaterdag 21 november weer op de Leidsedreef in Leiderdorp.

Op het moment dat hij zijn deur opendeed, kwamen er direct twee personen op de chauffeur afgerend. Hij schrok, wilde de deur dicht trekken maar het was al te laat.

Opbrengst bloemenrit weg

De deur werd opengehouden en er werd een wapen op de chauffeur gericht. Vervolgens heeft hij gedaan wat hem gezegd werd. Hij heeft twee tassen afgegeven en is, zo goed en zo kwaad als het kon gaan liggen in de cabine.

Na verloop van tijd is de chauffeur naar een vriend toegelopen om alarm te slaan. Zijn telefoon was hem namelijk ook afgenomen.

De twee overvallers hebben de gehele opbrengst van de bloemenverkoop in Duitsland meegenomen, een fiks geldbedrag.

De daders

De eerste overvaller is een man van 25 à 30 jaar oud. Hij heeft een fors, vadsig postuur. Hij is ongeveer 1.80 á 1.85 lang.

De tweede overvaller is ook tussen de 25 30 jaar oud. Maar hij heeft een slank postuur. Hij is ook iets langer, ongeveer 1.90 – 1.95 lang. Hij droeg een donkerblauwe jas, hij had een muts op met daaroverheen nog de capuchon van zijn jas. Verder had hij een bandana voor zijn mond. Deze persoon had een baard.

Wie heeft er iets gezien

De politie heeft de volgende vragen. Wie heeft de twee overvallers gezien in de nacht van vrijdag 20 op zaterdag 21 november tussen tien over 12 en half 1 in de buurt van het ROC Leiden in Leiderdorp gezien. Er stond daar toen een vrachtwagen met de tekst AREX FLOWERS. Misschien heeft u wel twee verdachte figuren rond zien lopen daar in de buurt op het moment dat de vrachtwagen er nog niet was.

Heeft u informatie neem dan contact op met de recherche via 0900-8844. Liever anoniem dan via 0800-7000.

Foto: ANP

Klik hier voor het nieuwsoverzicht

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie