| 10:21 | Robert Servaas

Tiende Volvo FM-betonmixer voor Hagen Beton

Hagen Beton uit Weesp heeft onlangs de tiende Volvo FM-betonmixer aan de vloot toegevoegd. De goede ervaringen die het bedrijf eerder al opdeed met de Volvo FM en dealer Volvo Group Truck Center in Almere waren belangrijke redenen om wederom voor Volvo Trucks te kiezen.

Hagen Beton produceert en distribueert betonmortel voor allerlei verschillende toepassingen, zoals wegenbouw, bruggen en viaducten, woning- en utiliteitsbouw en stallen. De afgelopen jaren nam Hagen Beton stapsgewijs zeven Volvo FM 450 8×4-betonmixers, één Volvo FM 460 8×4-betonmixer en twee Volvo FM 460 10×4 TAG-XL-betonmixers met gestuurde naloopas in gebruik.

“Volvo-trucks zijn zuiniger in brandstofverbruik dan andere merken”, zegt Robert Hagen van Hagen Beton over de keuze voor Volvo. “Bovendien hebben ze zwaardere, 10-tons gestuurde assen. Daardoor kunnen we het laadvermogen optimaliseren bij het vervoeren van betonmortel. De 10×4-confuraties hebben bijvoorbeeld een GVW van 49 ton. Meer laadvermogen betekent dat er minder transportbewegingen richting de bouwplaats nodig zijn en dus per saldo een lagere CO2-uitstoot. Ander voordeel is dat configuraties af fabriek geleverd worden en er geen aanpassingen aan het chassis hoeven te worden gedaan voor de opbouw van de betonmixer van Mulder Europe. Dat betekent een snellere doorlooptijd.”

Duurzaamheid is een belangrijk onderdeel van de bedrijfsfilosofie van Hagen Beton. “Ons moderne wagenpark is uitgerust met Euro 6-motoren en voldoet aan de strengste milieueisen zodat we er ook in binnensteden waar milieuzones gelden mee mogen rijden, zoals Amsterdam en Utrecht”, zegt Hagen. Hagen Beton krijgt erkenning voor zijn inspanningen. Het bedrijf ontving onlangs CSC-goud, het hoogst haalbare certificaat in de betonsector. Het CSC-certificaat is het bewijs dat betonmortel, betonproducten en grondstoffen voor beton op een duurzame en verantwoorde manier worden geproduceerd. “Hierbij wordt niet alleen gekeken naar het halffabricaat zelf, maar ook naar het productieproces en toeleveringsketen”, aldus Hagen.

Hagen Beton is onderdeel van de Hagen Groep, een bedrijf dat sinds 1920 bestaat en gespecialiseerd is in weg-, water-, woning- en utiliteitsbouw. De betoncentrale is sinds 2003 onderdeel van het bedrijf. Het wagenpark bestaat uit 40 rijdende eenheden, waarvan 12 Volvo-trucks.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie