Tien nieuwe Scania Euro 6 trekkers voor Bas-Hereijgers
| 13:29 | Truckstar Redactie

Tien nieuwe Scania Euro 6 trekkers voor Bas-Hereijgers

Positieve ervaringen eerste generatie Euro 6

Bas Logistics en dochterbedrijf Hereijgers Transport bestelden al in 2012 de eerste Scania Euro 6 voertuigen. Positieve praktijkervaringen hebben geleid tot een nieuwe order van tien Euro 6 trekkers. Voor de nieuwe trekkers is gekozen voor de CP16 cabine en 360 pk sterke Euro 6 motor. Deze 9 liter motor maakt uitsluitend gebruik van SCR als nabehandeling. De voertuigen zijn verder uitgerust met een Scania Communicator, waarmee de rijstijl tot in elk detail kan worden geanalyseerd en, in samenwerking met de chauffeur, wordt geoptimaliseerd. 

Driver plus

Bas-Hereijgers heeft een eigen ‘Driver +’ programma opgezet. De rijstijl wordt hierbij geanalyseerd op basis van de canbus data. Het hoofddoel van Driver + is om de kosten van het wagenpark binnen drie jaar met 5% te reduceren. De chauffeurs worden maandelijks beoordeeld op vier prestatie-indicatoren: rijstijl, schades, verzuim en boetes. Een goede rijstijl moet leiden tot een vermindering van het aantal schades, verlaging van het dieselverbruik en minder stress en ziekteverzuim bij de chauffeurs met een vermindering van het aantal boetes tot gevolg.

BAS Logistics en Hereijgers Transport zijn al meer dan 25 jaar specialist op het gebied van goederen die extra aandacht nodig hebben zoals chemicaliën, consumentenelektronica en farmaceutische producten. Hierbij wordt gebruik gemaakt van hoogwaardig en duurzaam materieel, uitstekend opgeleide chauffeurs, specialistische kennis en gecertificeerde logistieke processen.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie