CB
| 21:34 | Arjan Olsthoorn

Tielbeke neemt transporttak CB over

Met deze voorgenomen overname wil CB zijn vervoersdienstverlening toekomstbestendig organiseren, voor klanten en medewerkers. Tielbeke voegt met de overname een belangrijke schakel toe aan zijn fijnmazige distributienetwerk.

Door de samenwerking met Tielbeke kan CB het serviceniveau blijven bieden dat klanten gewend zijn. Linda van Zomeren, CEO van CB: “In onze kernmarkt, de boekensector, verandert het bestelgedrag: er wordt vaker besteld, maar in kleinere hoeveelheden. Daarnaast zien wij dat de milieuregels strenger worden. En dat vraagt aanvullende investeringen in ons wagenpark en specifieke oplossingen voor de binnensteden. Tielbeke is een professioneel bedrijf dat investeert in duurzaam vervoer. Het is een partij met een zeer goed, fijnmazig distributienetwerk dat uitstekend past bij onze markt.”

Chauffeurs verwelkomen

Adwin Verhoeks, CEO Tielbeke: “Met deze samenwerking zorgen we voor een goede oplossing voor het vervoer van boeken. Wij hopen de CB-chauffeurs te mogen verwelkomen en een belangrijke rol te geven in het centrum van ons distributienetwerk.”

Tielbeke werkt voor uiteenlopende markten en maakt deel uit van de DHB-groep. DHB-groep heeft een uitgebreid, fijnmazig distributienetwerk in de Benelux. Vanuit dit netwerk kunnen zij de vervoersdienstverlening voor CB’s klanten goed voortzetten.

Samenwerking ID Logistics

Leveringen met een kleinere omvang besteedt CB al jaren uit aan verschillende partners. Per 1 juli 2023 is ID Logistics een nieuwe partner. ID Logistics levert tijdschriften aan retailers, die ook boeken vanuit CB geleverd krijgen. De samenwerking met ID Logistics zorgt voor samenval en bundeling van deze goederenstromen.

Continuïteit in werk

21 februari zijn de betrokken medewerkers van CB geïnformeerd over de voorgenomen overname door Tielbeke. “Voor onze collega’s willen wij een stabiele werkomgeving. Met Tielbeke kunnen we dit bieden. We begrijpen heel goed dat dit voor onze mensen een grote verandering is. Sommigen werken al tientallen jaren bij ons. We zijn ervan overtuigd dat Tielbeke, een familiebedrijf met een ‘distributiehart’ en onderdeel van een sterk netwerk in de Benelux, een goede ‘fit’ is voor onze planners en chauffeurs en dat we samen de vervoersdienstverlening voor onze klanten goed, duurzaam en betrouwbaar kunnen voortzetten. Op korte en op lange termijn,” aldus Van Zomeren.

Lees ook: Tielbeke Logistiek bestelt 10 extra Scania Hybride trucks

Het afleveren van bestellingen rechtstreeks aan consumenten thuis in opdracht van webwinkels blijft CB organiseren met zijn huidige partners voor dit type vervoer.

1 oktober 2023

CB en Tielbeke hechten er waarde aan de samenwerking zorgvuldig voor te bereiden. Met CB’s ondernemingsraad en vakbonden vindt afstemming plaats. De bedrijven hopen in mei 2023 bekend te maken dat de voorgenomen overname definitief is en in oktober 2023 in de nieuwe werkwijze te starten.

Tielbeke

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie