Truckstar Festival 1992
| 08:22 | Arjan Olsthoorn

Throwback (video): Truckstar Festival 1992

Truckstars Throwback Thursday! Deze week staat normaal gesproken in het teken van het Truckstar Festival. Helaas mag dat dit jaar niet doorgaan, gelukkig mag de verkiezing van de Mooiste Truck van Nederland wél doorgaan. Op donderdag duiken we graag onze rijke geschiedenis in, ditmaal belanden we bij het Truckstar Festival 1992.

Deze video komt uit het Truckstar archief van 1992. Beschreven informatie en/of andere zaken kunnen ondertussen achterhaald zijn.

In 1992 vond het Truckstar Festival voor het eerst plaats op het TT Circuit in Assen, en dit is het officiële videoverslag van het Truckstar Festival van dat jaar. Destijds schreven we hierover: Wát een ruimte, wát een sfeer, wát een voorzieningen. We stonden met 10.000 assen op Assen en het was gewoon een heel ander feest! Het twaalfde Jakobs Truckstar Festival was één groot succes. Het was pure Truckstar power, geleverd door de lezers van Truckstar. Met 1100 trucks in konvooi waren er bijna drie keer méér voertuigen bijeen dan voorgaande jaren. Er waren ook meer mensen: ruim 45.000 tevreden festivalgangers. Voor één weekend was het TT Circuit een compleet dorp vrachtwagenenthousiastelingen.

Bekijk de officiële video uit 1992:

Hoogtepunten
Enkele hoogtepunten van het Truckstar Festival 1992 zijn de behendigheidswedstrijden en de slierende slaloms met slimme tactieken. Maar ook een demonstratie van de berging van een vrachtwagen, de go-and-stop, een heuse motor trial en nog veel meer. Wat dacht je van de chauffeursspelen en een wheely truck? De verkiezing van de Mooiste Truck van Nederland werd in 1992 gewonnen door chauffeur G. v.d. Broek en zijn Kikkermobiel.

Truckstar Festival 1992

Mooiste Truck van Nederland 1992.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie