Meulenberg DAF
| 10:40 | Rik Werner

De teller staat bij Meulenberg Transport op elf

Vier DAF-trekkers van het type CF 440 heeft Meulenberg Transport deze week in ontvangst mogen nemen. Daarmee is het aantal DAF-trekkers bij het bedrijf op elf gekomen, op een wagenpark van veertig.

De vier DAF’s zijn bijna 600 kg lichter dan de trekkers die ze vervangen en per truck is tot 3.000 liter diesel op jaarbasis te besparen, zo luidt de verwachting bij de onderneming uit het Limburgse Urmond.

Kosten

Trucks leggen bij Meulenberg Transport gemiddeld tussen de 80.000 en 100.000 kilometer per jaar af. Een gunstig verbruik scheelt aanzienlijk in de kosten, zegt directeur Wil Meulenberg. ,,Met de nieuwe DAF CF’s moeten we volgens de cijfers 3 liter op 100 kilometer minder kunnen verbruiken in vergelijking met de trekkers die we vervangen. De CF’s hebben de MX-11 motor met het hoogst mogelijke motorvermogen. De standaardcabine van de DAF CF is weliswaar iets kleiner. We compenseren dat met de keuze voor de hogere Space Cab. Daarin kun je rechtop staan. En de chauffeur heeft voldoende opbergruimte.”

Meulenberg DAF

Meulenberg Transport zet de vier voertuigen in voor transport van zeecontainers, kunststof granulaat voor de chemische industrie, papier en zilverzand. De DAF-trekkers zijn afgeleverd door Allers Bedrijfswagens in Maastricht.

Terug naar het Truckstar nieuwsoverzicht.

 

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie