Teleurstelling YETD Danny Henskens
| 12:48 | Korneel Luth

Teleurstelling YETD Danny Henskens

‘Ik voel me voor de tweede keer gesaboteerd’.

Dat zegt Danny Henskens, de Nederlandse YETD-kandidaat die na de eerste kwalificatieronde helaas is uitgevallen en niet meer meedingt naar de hoofdprijs een Scania R-serie.

De reden voor het uitvallen: strafpunten tijdens de Combo-oefening omdat de uitleg van de jury volgens Danny anders was dan hoe er daadwerkelijk gejureerd werd.

Teleurstelling YETD Danny Henskens
Op het podium krijgt Danny het slechte nieuws te horen en klapt hij voor de achttien kandidaten die wel doorgaan.

Opdracht leek simpel

De opdracht leek simpel: rij achteruit een T-vormige garage in, tik vooruit een paal om en rij achteruit aan weerszijden van de trailer tegen twee armen aan die dan omhoog gaan. Danny tikte de paal om en tikte vervolgens schuin de armen één voor één aan. Er ging op geen enkel moment een vlag van de jury omhoog om te laten zien dat er iets niet goed was of dat hij tegen het ijzer van die armen had gezeten. Wel tikte hij een ton aan, wat hem een terechte strafpunt opleverde.

Toch strafpunten

Na afloop bleek Danny toch strafpunten te hebben gekregen, onder andere omdat hij het ijzer van de armen wel geraakt zou hebben. “Volgens de jury heb ik die schuin geraakt”, zegt Danny. “Maar ik heb niets geraakt, behalve de twee armen op de juiste manier, want er ging geen vlag omhoog.”

Uiteraard haalde Danny verhaal bij de jury samen met zijn Scania-begeleider uit Nederland Jasper Bos. “Het is heel teleurstellend,” zegt Jasper, en dit is net als met voetbal; het is een scheidsrechters-beslissing. Officieel protest aantekenen heeft weinig zin. Dat gaan we ook niet doen.”

‘Baal als een stekker’

“De jury heeft wel toegegeven dat ze niet alles goed hebben uitgelegd”, zegt Danny. “Ik heb het goed gedaan en baal als een stekker. Terecht verliezen is iets anders. Ik baal echt.”

Ook opvallend was dat halverwege de oefening plots de achterste as van de trailer omhoog ging. De jury stopte de tijd, liet de as zakken, maar Danny begreep niet op dat moment waarom hij stilgezet werd.

Teleurstelling YETD Danny Henskens
Danny’s zoon Djayden heeft ook zichtbaar moeite met het slechte nieuws.

Teleurstelling ook voor Kris Agten uit België

Teleurstelling ook voor de Belgische kandidaat Kris Agten. Hij kwam evenmin door de eerste kwalificatieronde en gaat ook met lege handen naar huis. Zuur voor hem is dat hij met een negentiende positie de beste van de afvallers was.

Kris: “Als ik gisteren iets beter gepresteerd had bij het onderdeel ‘Check before Driving’, de voertuig-check, dan was dit heel anders gelopen en had ik gewoon bij de beste achttien gezeten.”

Op avontuur in het zand
Kris zit niet bij de laatste achttien en dit nieuws slaat in als een bom…

Truckstar.nl zendt vanaf 13:50 de finale live uit via het bovenste niewsbericht op de website.

De kandidaten uit de volgende landen zijn door naar de volgende ronde: Fight the Fire:

D – Patrick Schildmann

RUS – Sergey Titkin

UK – Chris Brooker-Carey

RO – Ionut Tolescu

I – Edy de Rocco

UA – Denis Terendy

F – Stéphen Lacombe

S – Andreas Söderström

A – Stefan Büchele

KR – Sasa Hlise

IE – Robert Baker

CZ – MIchal Kyral

CH – Thomas Knüsel

P – Joel Valente

N – Erling Rolstad

PL – Bartosz Zapart

GR – Vassilis Tabouratzis

DK – Lars Søndergård

 

Klik hier voor alle YETD-nieuws

Klik hier voor het nieuwsoverzicht

 

Openingsfoto: Jasper Bos

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie