McLaren Volvo
| 11:20 | Arjan Olsthoorn

Te koop: Volvo’s FH van McLaren Racing F1-team

Formule 1-liefhebbers opgelet! In Groot-Brittannië biedt Volvo Trucks 24 bijzondere Volvo FH 4×2-trekkers aan. De trucks zijn de afgelopen twee jaar in gebruik geweest bij het McLaren Racing F1-team.

De Volvo’s hebben een zeer lage kilometerstand en zijn voorzien van Globetrotter XL-cabines. Elke FH-trekker, uit 2018, wordt verkocht met een ondertekend echtheidscertificaat, samen met een reeks officiële McLaren Racing-merchandise.

De trucks werden geleverd aan McLaren Racing als onderdeel van een grote sponsorovereenkomst met Volvo Trucks. In de seizoenen 2018 en 2019 brachten de trucks de raceauto’s en uitrusting van het team naar de Europese GP’s van het Formule 1-wereldkampioenschap. De Volvo FH’s, met het stuur aan de goede kant, zijn voorzien van alle luxe aan boord en zijn verkrijgbaar in twee chassishoogten, te weten: X-Low en Medium. De kilometerstanden variërend van 30.000 km tot 60.000 km.

Showroomconditie
Carl White, National Sales & Brand Manager bij Volvo Used Trucks, zegt: “Dit zijn zeer speciale voertuigen en we verwachten veel belangstelling. Wat specificaties betreft, hebben ze vrijwel alle opties in de fabriek gemonteerd, inclusief koelkasten, magnetrons en luxe lederen interieurs. Bovendien zijn ze door het Formule 1-team in showroomconditie gehouden en zijn alle onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd binnen het Volvo Trucks-dealernetwerk.”

McLaren merchandise
Elk voertuig wordt geleverd met een McLaren Racing-baseballpet ondertekend door de huidige F1-coureurs Carlos Sainz en Lando Norris, samen met een koolstofvezel McLaren-sleutelhanger. De vrachtwagens zullen ook een exclusieve McLaren Racing-badge hebben die op de cabine is geplaatst. Een teken van het ware autosporterfgoed van de auto.

De FH’s worden aangedreven door Volvo’s D13K-motor die 540 pk en 2.600 Nm koppel produceert. Ze beschikken ook over Volvo’s nieuwste generatie I-See voorspellende cruisecontrolesysteem. Volvo stelt de vrachtwagens exclusief beschikbaar via het netwerk van 14 Used Truck Centers in het Verenigd Koninkrijk. Voor meer informatie kun je terecht op de website van Volvo Used Trucks UK.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie