TBV-AIDT verandert naam
| 20:11 | Korneel Luth

TBV-AIDT verandert naam

TBV-AIDT, ofwel: Actie in de Transport, verandert haar naam tot Transport Belangen Vereniging-Nederland.

Een nieuwe naam en een aangepaste werkwijze voor Transport Belangen Vereniging-Nederland, zo omschrijft men het in een bericht op Facebook en in een persbericht van bestuurslid Arjan van Erven – zie foto.

“Uit ervaring hebben we geleerd dat onze werkwijze en benadering van andere organisatie’s als positief wordt ervaren. Dit alles heeft ons doen besluiten om afscheid te nemen van Aidt en haar verleden, en verder te gaan met een kleine verandering in de naam.”

Iets andere werkwijze

“Door onze vernieuwde naam zullen we ook onze werkwijze wat meer aanpassen. We nemen afstand van verhitte discussies die uitmonden in onmin naar personen onder elkaar.”

Daarnaast zal de nadruk minder op actie-voeren komen te liggen: “Wij zijn van mening dat actie voeren alleen maar van toepassing mag en moet zijn als uiterste redmiddel”, zo schrijft men. 

“In het verleden is gebleken dat actie voeren alleen maar gedaan wordt door enkele die-hards. De steun die wij en alle andere verenigingen nodig hebben, daar zullen we ons op een andere manier op focussen. Mocht het zo zijn dat er actie als drukmiddel nodig is, dan zullen we het dan pas beoordelen wat de beste manier is.”

“Wij zijn de mensen die ons in het verleden gesteund hebben dankbaar dat zij naast ons stonden tijdens het actie voeren.”

Actie in de Transport na Truckstar-bericht Dinotrans

Transport Belangen Vereniging-Nederland onstond in februari 2013 nadat Truckstar.nl als eerste Nederlandse nieuwsmedium berichtte over de Filipijnse chauffeurs van Dinotrans.

Hiermee barstte er een bom in transportland. Chauffeur Mark Vos richtte de Facebook-pagina Actie in de Transport op, die in twee weken tijd 12.000 volgers had.

Lees ook:

Truckstar Dinotrans dossier

Actie in de Transport ontvangt veel waardering voor inzet

Joop van Rooij stopt ermee

TBV-AIDT trapt actiejaar af

Actie in de Transport veroorzaakt vertraging A12

Laatste langzaamaan-actie voor vakantie

Belangengroepen gaan samenwerken

Eensgezindheid oneerlijke concurrentie

Klik hier voor het nieuwsoverzicht

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie