| 09:00 | Robert Servaas

Tatra Phoenix 6×6 wide-spread voor Gebroeders Nijssen en Zonen

De nieuwste aanwinst van Gebroeders Nijssen is een Tatra Phoenix PR 3335 met wide-spread opstelling. Tatra Nederland leverde dit voertuig met een 460 pk PACCAR motor en geautomatiseerde TraXon versnellingsbak. HSW in Weesp verzorgde de twee-zijden kipperbak met Multikap, evenals de HMF 16.43, 16 ton-meter autolaadkraan en de nodige kisten onder de auto.

Gebroeders Nijssen in Mijnsheerenland ontwikkelden zich in meer dan 60 jaar tot een veelzijdig partner voor loonwerk, grondverzet, aanneming, groenvoorziening, verhuur, levering van zand, grind en grond. Daarnaast verricht men constructiewerk, spuit- en straalwerk. Al deze activiteiten vragen om een eigen en gevarieerd materieelpark, waarbij voor het transport vier knijperauto’s in gebruik zijn. “Voor het werk waren we op zoek naar een kipper met een gestuurd wide-spread tandemstel”, legt Jaap Nijssen uit. Hij staat samen met zijn neef Jaco en nicht Melissa op het punt om als derde generatie het ruim zestig jaar bestaande familiebedrijf over te nemen van vader en oom Arjan en Leo. “We hadden al een Iveco Trakker en twee Volvo’s rijden, waarvan er een is uitgerust met een later gemonteerde widespread. Dat wilden we nu ook, maar dan wel een ‘af fabriek’-oplossing en met een dealer in de buurt voor het onderhoud. Dan neemt het aantal keuzemogelijkheden snel af.”

“Na enig online zoekwerk kwamen we bij Tatra uit en zijn we ons gaan oriënteren. Tijdens de TKD kwamen we in contact met Gerrit van der Garde van Tatra Nederland. Wanneer je met hem over een bouwvoertuig spreekt, vallen vele anderen in het niet. Gerrit heeft alle specifieke kennis over waar een bouwvoertuig aan moet voldoen en kan ook heel specifiek adviseren”, aldus Jaap Nijssen. “Dat praat voor ons ook een stuk makkelijker. Hij begreep echt precies wat wij bedoelden en zochten. De op de TKD gedemonstreerde 6×6 bleek technisch gezien aan alle wensen te voldoen. Alleen wilden wij een iets andere kipper en een voor de bak gemonteerde HMF Z kraan op de auto. Dat bleek geen probleem. Via onze vaste leverancier HSW in Weesp kon de auto exact naar wens opgebouwd worden tot wat het nu is. Een auto waar we echt al onze transporttaken mee kunnen verrichten. Op locatie laden en lossen van vrachten en hij is ook prima in staat om onze diepladers met machines van en naar de werken te rijden.”

Jaap Nijssen: “Vanuit de historie hadden wij geen ervaring met het merk Tatra, maar het feit dat zij gebruik maken van DAF-componenten spreekt ons wel aan. Het geeft een goed en betrouwbaar gevoel, zeker in combinatie met Truckland Rotterdam-Zuid als de dealer om de hoek. Het normale onderhoud doen wij hier zelf, maar soms moet je even naar dealer en dan is het goed dat die in de buurt zit. Onze eerste ervaringen met de Tatra zijn prima. Dit is onze tweede wide-spread auto en het feit dat we er voor kiezen heeft te maken met het hogere laadvermogen, het comfort en het voorkomt dat je het vaak net aangebrachte wegdek beschadigt”, besluit Jaap Nijssen.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie