Svempas onthult Chimera in Zwitserland
| 17:31 | Marco Bloem

Svempas onthult Chimera in Zwitserland

Extreme showtruck ook op Assen te bewonderen

De Zweedse berger én showtruckbouwer Sven-Erik Bergendahl, oftewel Svempa’s verbluft zijn fans opnieuw met een extreme creatie. De Chimera, waarover al enkele jaren geruchten de ronde deden beleeft zijn primeur dit weekend op het Interlaken Trucker & Country Festival in Zwitserland. Ook op het Truckstar Festival zal de Chemira te bewonderen zijn.

Driekoppig monster

De extreme truck is de zoveelste bijzonder creatie van Svempa’s, en past in het rijtje van de unieke racetrucks zoals de Slingshot I en II en de Red Pearl cabriotruck. Huisdesigner Jan Richter zegt over de truck: “De Chimera vult een gat in onze collectie, namelijk die van een truck met een futuristische look. Met zijn V8 middenmotor en unieke design is dit een truck met een erg extreme styling. Maar het is ook een hoogstandje op het gebied van techniek: de truck is opgebouwd met hoogwaardige materialen en voorbereid op toepassing van Hybride aandrijving.”

Svempas onthult Chimera in Zwitserland

Foto: Svempa vernoemde zijn nieuwste creatie naar Chemira, een driekoppig monster uit de Griekse mythologie. Het monsterlijke wezen was een hybride, een kruising tussen een leeuw, een draak en een geit. De naam zal later zijn betekenis doen gelden.

4,6 seconden

Daarmee doelt Jan op de technische ontwikkeling van de truck, die nog in volle gang is. Dit showseizoen rijdt de truck met een vermogen van 1460 pk. Later, na de nodige praktijkervaring wordt het vermogen opgeschroeft tot een vermogen van 2190 pk. Nu al zet de truck astronomische waarden neer: de Chimera sprint in 4,6 seconden naar de 100 kilometer per uur. 

Jan Richter hoopt dat de truck de fans net zo aanspreekt als zijn voorgangers, ook al verwacht hij dat veel mensen moeten wennen aan het ongewone design van de truck. Hij voegt toe: “Onze fans verwachten altijd iets buitengewoons, en ik kan wel zeggen dat dit met de Chemira wel gelukt is.”

Truckstar Festival

Jasper Bos van Scania Nederland meldt ons dat het gelukt is om de Chimera ook te strikken voor het Truckstar Festival op 26 en 27 juli: “De truck zal in vol ornaat te bewonderen zijn op onze stand, naast enkele andere bijzondere Scania’s.”

Klik hier voor het complete nieuwsoverzicht

Svempas onthult Chimera in Zwitserland

Foto: De Chimera komt op 26 en 27 juli naar het Truckstar Festival in Assen

Svempas onthult Chimera in Zwitserland

Foto: De Chimera op transport naar het Trucker & Country Festival in Zwitserland

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie