Stralende 34e Mackdag
| 13:41 | Truckstar Redactie

Stralende 34e Mackdag

Met een stralend zonnetje, veel mensen en een fantastische mix van kranen, zwaartransport en trucks, was de Mackdag 2013 een heerlijke dag.

Mackdag-organisator Willem Kuiper kan terugkijken op een prima 34e Truckstar Mack en Speciaal Transportdag afgelopen zondag 29 september.

Enkele duizenden bezoekers

Het aantal bezoekers lag hoog, “maar ik durf geen schatting te maken van hoeveel mensen de Mackdag bezocht hebben. Enkele duizenden waren het in ieder geval. Het was goed druk”, aldus Kuiper.

Stralende 34e Mackdag
Korte rekensom: mooi weer + mooie trucks = mooie plaatjes!

 Stralende 34e Mackdag
Ooit wel eens in Amerika geweest? Dan herken je op de Mackdag direct het bijzondere truckers-sfeertje van aldaar!

Er waren maar liefst 37 Macks en nog enkele tientallen andere Amerikaanse trucks, waaronder een paar fantastische fronstuur Kenworths, een schitterende met veel chroom omlijste Freightliner, enkele prachtige Internationals en uiteraard een aantal dikke Peterbilts.

Zoveel Amerikaanse trucks zie je bijna nooit bij elkaar, dus alleen al daarom  was de dag een succes. “Maar er zijn er steeds meer”, zegt Willem Kuiper. Dus ook voor volgend jaar kunnen we een mooi aantal verwachten.

Stralende 34e Mackdag
De FTF-hoek trok ook veel bekijks. Ook al worden ze niet meer gemaakt, van vergane glorie is zeker geen sprake!

Stralende 34e Mackdag
De Saan-hoek, met verschillende imposante bouwkranen.

Kraanbedrijven haalden alles uit de kast

Daarnaast stonden er veel FTF’s en de wereld aan kranen. Bedrijven als Mammoet, Verschoor, Jos Blom en Saan hadden alles uit de kast gehaald en bij elkaar een enorm bos kranen opgezet.  Gelukkig voor de zwaartransportliefhebbers waren daarbij ook verschillende zware ballast-trucks mee gekomen en bij Mammoet zelfs ook een heuse SPMT.

Stralende 34e Mackdag
Dikke 750’ers bij Verschoor. Mooi.

Maar al die glimmend gepoetste trucks en kranen komen niet uit zichzelf naar Amsterdam gereden. Het is daarom goed even stil te staan bij de vrijwillige inzet van een paar honderd chauffeurs en kraanmachinisten. Zonder hen is de Mackdag simpelweg niet mogelijk.

Grote chauffeursmarkt

Maar er waren meer deelnemers. Binnen in de hal was het namelijk ook goed toeven op de uitgebreide chauffeursmarkt. Daar waren stands van o.a. de Roadcardshop, Truckstar, de FNV, V8-Power, Mammoet en diverse andere model-verkopers, (Lego-)modelbouwers en de nodige handelaren in folders en foto’s.

Stralende 34e Mackdag
De liefhebbers vonden alles op de uitgebreide chauffeursmarkt.

Stralende 34e Mackdag
Van Lego kun je alles maken, zelfs een zware MAN met uitschuifbare trailer!

Zonder muziek natuurlijk geen Mackdag, en de altijd enthousiaste Henk Wijngaard en Dick van Altena zongen heerlijke truckersliedjes. 

Stralende 34e Mackdag
Mammoet was als één van de hoofdsponsors met veel en zwaar materieel aanwezig.

Stralende 34e Mackdag

De sponsoren

Naast Mammoet sponsort ook Truckstar de Mackdag, evenals trailerbouwer Nooteboom. Sales Director Han Rekers van Nooteboom legt uit waarom zijn bedrijf er graag bij is op de Mackdag:

“Wij vinden het heel erg leuk dat er ieder jaar zoveel chauffeurs, kraanmachinisten en andere enthousiastelingen op de Mackdag afkomen”, zegt Rekers.

“Dat moet gefaciliteerd worden en daarom doet Nooteboom, maar ook Mammoet, mee als sponsor. Maar in de eerste plaats is het mooi en leuk om hier te staan. Natuurlijk spreek je ook je klanten, maar we staan hier vooral om te genieten van een mooie dag.”

Dat is echter niet de enige bijdrage van Nooteboom: “Wij benaderen ieder jaar een aantal klanten om mee te komen naar de Mackdag. Zo staan hier dus Martens en Van Oord met een fantastisch span, Herpertz, Haegens met de nieuwe FH, en Big Machinery”, zegt Rekers. Stuk voor stuk zijn dat fantastische auto’s met imposante Nooteboom-trailers met mooie brokjes lading daarop.

Stralende 34e Mackdag
Uitgenodigd door Nooteboom!

Ook mooi: misschien wordt de Mackdag volgend jaar wel een tweedaags evenement. Organisator Willem Kuiper liet gisteren op de valreep nog even weten met dit idee bezig te zijn.

Onze webredactie heeft de hele dag foto’s gemaakt. Die staan inmiddels online in een album, om nog even lekker te kunnen nagenieten.

 

Stralende 34e Mackdag 
Stralende 34e Mackdag
Voor enkele overzichtsfoto’s mochten we dertig meter de hoogte in, in het bakje van Gortenmulder Verhuur uit Mijdrecht. Met speciale dank aan Vincent Griffioen en zoon!

Stralende 34e Mackdag
Bij Jos Blom nemen ze het hijsen zo serieus, dat zelfs een heel hijsijzer zelf de lucht in ging: indrukwekkend.

Stralende 34e Mackdag|
Ook de eigenrijders komen naar de Mackdag, waaronder W.J. van Kempen met een nieuwe sublieme Scania.

Stralende 34e Mackdag
Zware spullen van Martens en van Oord, met Nooteboom dieplader.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie