Strakke FH's voor Weeda
| 20:35 | Korneel Luth

Strakke FH’s voor Weeda

Weeda Transport uit Klundert heeft twee strakke nieuwe Volvo FH’s in gebruik genomen.

Het gaat om twee bijzonder opgebouwde FH 500 4×2 trekkers, waarvan er één met het klassiek ogende platte dak is uitgevoerd. De andere is een Globetrotter XL.

Elke FH zijn unieke verhaal

De trucks werden afgeleverd door Volvo-dealer Bluekens Truck en Bus Roosendaal, maar een standaard aflevering was het niet. Zoals het Weeda betaamt zijn het trucks geworden die enerzijds naadloos opgaan in het Weeda-wagenpark en die anderzijds hun eigen unieke verhaal vertellen.

Zo zijn beide trucks ook bij MW Designs en Sjaak Kenti geweest en is de platte FH in prachtige Miami Vice-details en afbeeldingen gehuld, terwijl de Globetrotter XL het thema Death Race heeft, naar de spannende autorace-film uit 2008.

Uitbreiding op het Weeda-wagenpark

De trucks zijn een uitbreiding op het Weeda-wagenpark, en daarvoor zijn tevens twee nieuwe chauffeurs aangenomen. Daarbij is de term ‘nieuw’ een relatief begrip, want de chauffeurs reden voorheen al als charters voor Weeda.

Truckstar was ook aanwezig bij de aflvering, die goed bezocht was. Diverse eigenrijders, chauffeurs, bekenden en truckliefhebbers waren naar Klundert gekomen om de trucks met eigen ogen te kunnen zien.

En één ding is zeker: met deze twee nieuwe FH’s fleurt het wegbeeld onherroepelijk weer een stukje op.

Strakke FH's voor Weeda
De hoofdrolspelers uit de spannende jaren 80-serie Miami Vice – waaronder Don Johnson en de bekende Ferrari Testarossa – sieren de achterkant van de cabine van de lage FH.

Strakke FH's voor Weeda
De film Death Race vertelt het verhaal van gevangen die door te racen hun vrijheid kunnen terug krijgen, daarom de kreet ‘pedal to the metal’ achter de voorruit, terwijl op de spatlap aan de achterzijde ‘earn your freedom’ staat.

Strakke FH's voor Weeda
Herkenbaar Weeda, en toch uniek.

Strakke FH's voor Weeda
Beide FH’s hebben 500 pk en hebben het Volvo iron mark in de grille. Daarboven zijn grote, klassieke Volvo-letters aangebracht. Let ook op de oude FH-zonnekleppen.

2 Reacties
Meepraten? Schrijf hier jouw reactie