Strak begin Dakar NL trucks
| 10:10 | Truckstar Redactie

Strak begin Dakar NL trucks

Op zaterdag 5 januari begon de Dakar Rally 2013 in Peru, met een uitstekend begin voor Team de Rooy en de andere Nederlandse truckteams.

Gerard de Rooy won de eerste dag door de snelste tijd neer te zetten op de korte, 13 kilometer lange special door de duinen: 8:46 minuut.

De gemiddelde snelheid kwam daarmee uit op 89 kilometer per uur, indrukwekkend vergeleken bij de 99 en 102 kilometer per uur van de snelste motorfiets en auto respectievelijk. De Rooy reed echter wel zijn uitlaat kapot op één van de sprongetjes in het parcour.

Maar Gerard was absoluut tevreden: “In een proefje van 13 kilometer 34 seconden pakken op Nicolaev, is heel mooi. En omdat het zo’n kort stukje is, worden de verschillen keer drie gedaan, dus 1.42. Dat is een goed begin”, aldus Gerard tegen RTL GP.
 
Veka-team
Teamgenoot Hans Stacey werd ondanks een klein navigatiefoutje tweede. “Al direct bij de start had ik met Detlef Ruf een klein taalprobleempje waardoor ik een verkeerde afslag nam, verder ging het eigenlijk heel lekker. Wat mij betreft ga ik nu alvast vooruitkijken naar morgen en mag dit resultaat in de boeken”, aldus Stacey.

Op de derde plaats eindigde de Tsjech Ales Loprais met zijn Tatra. Op de vierde plaats vinden we echter weer een Nederlander: Marcel van Vliet van het Veka-team met zijn MAN. Teamgenoot Peter Versluis eindigde als zesde terwijl Martin van den Brink van Mammoet Rallysport de zevende plaats pakt. Een ijzersterk begin dus van de Nederlandse truckcoureurs!

Klik hier voor de uitslag van de trucks op eerste dag.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie