Storm houdt huis
| 13:36 | Truckstar Redactie

Storm houdt huis

De storm van vandaag houdt flink huis; diverse trucks en chauffeurs zijn inmiddels slachtoffer geworden.

Het KNMI heeft het hoogste weeralarm afgegeven. In Amsterdam is een dode gevallen. Bomen waaien om, dakdelen waaien van gebouwen en wat betreft het wegtransport hebben vooral de lichtere trucks het zwaar. De Duitse en Oost-Europese volume-combinaties kunnen beter helemaal niet rijden. Maar ook zwaardere trucks komen – ongeladen – in de problemen.

Bovendien is laden en lossen van de zijkant gevaarlijk met opengeschoven zeilen, en veelal onmogelijk, en kan er geen hijs- en kraanwerk verricht worden.

Op de Moerdijkbrug kantelde een lichte wipkar van een volumecombi – zie openingsfoto. De A16 werd daarom richting Breda afgesloten. Op de A58 in Zeeland waaide eenzelfde combi volledig om, en kwam en op zijn zijkant in de berm kwam te liggen.

Veel stormschade

Op onderstaande foto’s, die we via-via van diverse chauffeurs hebben gekregen, is meer stormschade te zien. Op de containerterminals moet je ook goed uitkijken voor omwaaiende stapels containers. Tevens waaien er reclameborden om. Het zwaartepunt van de storm lag aan het begin van de middag boven de Waddeneilanden, Friesland en Groningen.

Storm houdt huis
Op de A58 in Zeeland was deze lichte combi kansloos.

Storm houdt huis
Ook zwaarder materieel bleek echter vatbaar voor de harde wind.

Storm houdt huis
Op de containerterminals waaien de lege containers van elkaar af.

Storm houdt huis
Deze trekker met citytrailer werden ook pardoes omver geblazen.

Storm houdt huis
Hier in de Flevopolder waaide een bord om.


Meepraten? Schrijf hier jouw reactie