BDS Harlingen
| 10:07 | Bert Mateboer

Stoere Iveco Eurocargo 4×4 voor BDS Harlingen

Maritiem dienstverlener BDS Harlingen heeft onlangs een unieke Iveco Eurocargo in ontvangst genomen. De multifunctionele 4×4 is uitgerust met de zwaarst mogelijke motor in de medium-range van Iveco, namelijk: 280 pk.

Door het lage eigengewicht beschikt BDS Harlingen over een échte terreinwagen met veel terreinvaardigheid en een GVW van maximaal 15 ton. Hierdoor is het in staat om onverstoord alle bergingswerkzaamheden op het strand of in de duinen uit te voeren. Het bedrijf uit Harlingen bestaat inmiddels 35 jaar en is vanaf het begin met Iveco gaan rijden. Na succesvolle ervaringen met de Iveco Daily wordt het wagenpark nu uitgebreid naar vijf stuks. Andre Borsch: “Met onze nieuwe terreinwagen hebben wij een prachtig nieuw visitekaartje voor ons bedrijf en daar zijn we enorm trots op! We willen bij een calamiteit op alle moeilijke plekken en gebieden kunnen komen. Dan heb je zo’n Eurocargo 4×4 zeker nodig!”

Primeur
BDS Harlingen heeft daarnaast nog een andere primeur. Het gaat namelijk als één van de eerste bedrijven in Nederland met een Iveco Eurocargo rijden met een zuinige Euro-6 Step D motor. Deze is voorzien met een 6-traps automatische versnellingsbak met een hoog/laag schakeling. Daardoor kan het bergingsbedrijf altijd in de juiste versnelling rijden met een zo laag mogelijk toerental op off-road- en geasfalteerde wegen.

 

Jan Terpstra, Commercieel manager bij Cornelis Bedrijfsauto’s: “De afgelopen jaren zijn beide bedrijven stapsgewijs gegroeid. Na diverse Daily’s mochten we nu ook een bijzondere Eurocargo (4×4) afleveren en dit geeft een enorm trots gevoel. Daarnaast is het super mooi dat we onze samenwerking met succes hebben voortgezet.” Andre Borsch vult aan: “De prijs/kwaliteit verhouding bij Iveco is heel goed. Op 4×4 gebied heeft Iveco ook veel ervaring. Het is namelijk al jarenlang de officiële technische partner van Team de Rooy. Deelnemer aan de Dakar Rally en de Morocco Dessert Challenge. Door de rijke kennis op 4×4 gebied was de keuze voor Iveco voor mij gemakkelijk gemaakt. Daarnaast willen we gewoon bij één merk blijven. We zijn zeer te spreken over de goede producten van Iveco en de service die Cornelis Bedrijfsauto’s ons telkens weer biedt. We kunnen op elkaar bouwen.”

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie